Gül'ün Keyfi 'Gül' Gibi..

Gül'ün Keyfi 'Gül' Gibi..

Meksika Cumhurbaşkanı Köşk'te..

CUMHURBAŞKANI'NIN KEYFİ YERİNDE

Dede Ersel AKSU


17 Aralık Operasyonun şok yarattığı  bu günde, Cumhurbaşkanı gözlerden uzak, Çankaya Köşkünde Meksika Cumhurbaşkanını ağırladı. Ağırlamada hayli keyifli olduğu dikkatlerden kaçmayan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu gün yapılan operasyonlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu gün yaşananalarla ilgili ne tepki vereceği  merak konusu oldu.  Daha önce basına yansıdığı kadarı ile Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresi tartışmalara neden olmuş, görev süresinin dolmasına müteakip yeniden aday olamayacağı dillendirilmişti. Bu gün yaşananlar ile adaylık konusunda tartışmaların yeniden alevlenebileceği öngörülüyor.  

İLK ZİYARET 

Türkiye Cumhuriyeti ,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Birleşik Meksika Devletleri Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto Türkiye'ye bir devlet ziyareti gerçekleştiriyor. Ziyaret, Türkiye ile Meksika arasında Cumhurbaşkanı seviyesinde ilk olma özelliğini taşıyor.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Birleşik Meksika Devletleri Cumhurbaşkanı Pena Nieto ve eşi Angelica Rivera de Pena'yı Çankaya Köşkü'nde törenle karşıladı.

Karşılama törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Bayan Gül, Cumhurbaşkanı Pena Nieto ve Angelica Rivera de Pena ile bir süre görüştü.

Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından heyetlerarası görüşmelere geçildi.

BAYAN GÜL, KONUĞA KÖŞKÜ GEZDİRDİ

Bu sırada Bayan Gül, konuğu Angelica Rivera de Pena'ya Çankaya Köşkü'nün yenilenen bazı bölümlerini gezdirdi.

iyaret, Türkiye ile Meksika arasında Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk ziyareti teşkil ediyor. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm veçheleriyle değerlendirilmesi, yeni iş birliği ve ortaklık imk'nları üzerinde durulması, güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. 

tccb.gov/dea