GÜL'ÜN ADAYLIĞI ONUN İKİ DUDAĞI ARASINDA

GÜL'ÜN ADAYLIĞI ONUN İKİ DUDAĞI ARASINDA

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili "11'inci Cumhurbaşkanımızın düşüncelerine, saygı duymalıyız",diyerek ne demek istedi. İşte yanıtı

Cuma Hikmet

İki gündür süren ve Abdullah Gül'den başka herkesin "Aday olması çok hayırlı olur,gurur duyarız" şeklinde açıklamaların pekte doğru olmadığı Taner Yıldız'ın ağzından baklayı çıkarması ile netleşmeye başladı.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU PAZARLIKSIZ BİR ABDULLAH GÜL'E RAZI DEĞİL

Aday olması AKP'de tüm dengelerin değişeceği aşikar olan Abdullah Gül olayının kararının sadece Abdullah Güle ait olmadığı Taner Yıldız'ın açıklaması ile ortaya çıktı. Açıklamayı yapanın elbetteki Taner Yıldız olması bu lafları ona kimin söylettiğinide netleştiriyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız AKP'de ortada kalmayı başarmış bir isim. Demek ki Abdullah Gül kararını verirse AKP'de aday olması çantada keklik değil. Eğer oturulup Erdoğan, Davutoğlu ve Gül arasında gelecek pazarlığında mutabakat sağlanırsa sorun çıkmayacak Gül Bülent Arınç'ın dediği gibi Meclis Başkanı koltuğuna razı olacak. Kalan kısmı Erdoğan dizayn etmeye devam edecek. Davutoğluda koltuğu korumuş olacak. Taner Yıldız'ın açıklaması işte tamda bunu anlatıyor. 

ERDOĞAN'I ÖNE ÇIKARAN AÇIKLAMA NE DİYOR ?

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili "11'inci Cumhurbaşkanımızın düşüncelerine, saygı duymalıyız. Onun kurumsal kimliği ve toplumsal hafızası aşikar. Son kararı iki Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Başbakanımız verecek. Bu karara da nezaket göstermek gerekir" dedi. Bu açıklamayı okumak zor değil. Taner Yıldız diyor ki, Erdoğan'ın onayı olmazsa Gül'ün adaylığı olmaz. Bu nedenle 3 ü oturup Gül'ün geleceği için konuşup uzlaşmalılar. Yoksa Erdoğan adaylığını onaylamaz. Açıklamanın net anlamı tamda bu oluyor.

DAVUTOĞLU OLUR DEYİP ERDOĞAN OLMAZ DERMİ

AKP'nin seçmeninden en tepedeki yöneticisine kadar herkesin emin olduğu tek şey, içeride bir çatlama olursa ve bu yen içerinde kalmazsa AKP çöker. Bu sonuçta hiç kimsenin lehine olmaz. Bu nedenle ne Erdoğan, ne Davutoğlu  sonu çatışma getirecek bir inatlaşmayı göze alamayacaktır. Buna Abdullah Gül'de dahildir. Çünkü Abdullah Gül'ün kendi başına siyasi bir maceraya girip Abdullatif şener'in sonunu gözer almak gibi bir saflığı asla olmamıştır. Sabırla bir noktaya getirdiği pozisyonuna AKP içerisinde büyük bir destek vardır. Ancak buna rağmen oda sıfırdan başlamayı göze alamayacaktır. Çünkü Erdoğan'ın gözünün ne kadar kara olduğunu"Benden sonra toz duman" diyeceğini biliyor.

SONUÇ NEYE BAĞLANIR

Başta Erdoğan ve Davutoğlu olmak üzere AKP'nin geldiği noktada Abdullah Gül'e çok büyük bir gereksinmesi var. Bu nedenle Abdullah Güle ehliyet vermezden önce uzlaşma şart. Bu yol öncelikle denencektir. Ama Abdullah Gül bu pazarlığın içerisinde biriktirdiği imajını riske ederse AKP'yi beklenen sondan kurtarma imkanını kaybedece ve eli kirli bir taşın altına girecektir.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı