Gülgûn Feyman Budak Röportajı

Gülgûn Feyman Budak Röportajı

HaberArtıTürk Haber Koordinatörümüz Gülgûn Feyman Budak, Akademisyen Yazar Erol Mütercimler ile Yeni Kitabı Büyük Kumpas 'ERGENEKON' Hakkında Röportaj Yaptı...

EROL MÜTERCİMLER “KUMPAS’IN” KİTABINI YAZDI


‘İkinci Ergenekon Davası’ iddianamesinde yer alan emekli subay, akademisyen, yazar ve televizyon programcısı ve de sinema oyuncusu (!) Erol Mütercimler, ‘Büyük Kumpas Ergenekon’ adıyla yaşadıklarını yazdı, Alfa Yayınevi yayımladı.

Ergenekon adını ilk kez 1997 yılında Türkiye’nin gündemine o getirmişti.  Bu nedenle hem mahkemede söyleyecekleri hem de yazacakları merakla bekleniyordu. 1 Temmuz 2008 tarihinde Ergenekon operasyonunda gözaltına alındı. 10 Şubat 2009 tarihinde ikinci kez sorgulandı. 30-31 Ocak 2013 ve 30 Nisan 2013 tarihlerinde savunmasını yaptı. 5 Ağustos 2013 tarihinde 13. ÖYACM kararıyla da 8 yıl 9 ay hapse mahkûm edildi. Suçu, silahlı Ergenekon Terör Örgütü’ne üye olmaktı. 

O da, oturdu, yaşadıklarını ve yorumlarını kitaplaştırdı. Sahte kanıtlarla üretilen bu davanın seyrinin herkese ders ve ibret olmasını istedi.  Dava klasörlerine ek olarak şimdiye kadar yazılmış onlarca kitap ve makaleyi de inceledi. Onlardan da alıntılar yaptı. “Ergenekon Davası’yla” ilgili olarak ilk kez bu kapsam ve içerikte bir kitap yayımlanmış oldu. ABD’nin, AKP’nin, Yargının ve Sanıkların stratejilerini yine ilk kez derinlemesine analiz eden kişi olarak karşımıza çıktı.

Kitapta verilen savunma örneklerine de,  Silivri Cezaevindeki çay ocağı sohbetlerine de zaman zaman çok güleceksiniz.  Ama içiniz de çok yanacak. Canınız da çok acıyacak.  Kitap kitapçı raflarındaki yerini almadan önce HaberArtıTürk Haber Koordinatörümüz Gülgûn Feyman Budak’a ulaştı ve o da kitabı bir solukta okuduktan sonra Erol Mütercimler ile bir söyleşi yaptı.

İşte o söyleşi:

RÖPORTAJA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Kaynağı