Gülen'in sağ kolundan AKP'ye nota!

Gülen'in sağ kolundan AKP'ye nota!

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında ODTÜ olaylarına değinerek AKP’ye nota gibi bir çağrıda bulundu. Gülerce, üstü kapalı olarak “sürüden ayrılanı kurt kapar” mesajı verdi.

“ODTÜ’de olup bitenler asla öğrenci protestosu değildir” diyen Gülerce yaşananların “Profesyonelce tezgâhlanmış tertip” olduğunu söyleyerek eylem yapan öğrencileri “darbe dönemine zemin hazırlayan radikal gruplar”a benzetti.

“68 kuşağı” için “solun bir kısmının hâlâ sahiplendiği kuşak, aslında bir yalan efsanesi…” diyen Gülerce şöyle devam etti:

“Bir gün bu ülkede kozmik belgeler elde edilince, istisnasız solda ve sağda gençlik derneği, birliği gibi görünen bütün kuruluşların içindeki cunta elemanları öğrenilecektir. On binlerce idealist gencin, her darbe öncesinde, tepede toplasanız yüz kişiyi geçmeyen “liderler” tarafından yönlendirildiğini herkes görecektir.”

YALNIZ KALIRSANIZ…

Yaşanan olaylardan yola çıkarak AKP’ye üstü kapalı “koalisyonu bozarsan tuzağa düşersin” mesajı veren Gülerce yazısını şu cümlelerle bitirdi:

“Darbecilerin tetikçilerine, siyasi hesap adına kimse öğrenci muamelesi yapmasın. Oyun, sadece AK Parti’yi bitirme planının devam ettiğini anlatmıyor. AK Parti yönetiminin unutmaması gereken şudur: Yalnız kalırsanız, pusuda bekleyenlerin işini kolaylaştırırsınız...”