Gülen'i eleştirdi, hakaretten dava açıldı

Gülen'i eleştirdi, hakaretten dava açıldı

Kitabında, Fethullah Gülen'in askerlik yapmadığı, Allah'ın sıfatlarını tam olarak bilemediği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vaizlik sınavında başarısız olduğu yönünde iddialara yer veder Muammer Karabulut'a "hakaret" davası açıldı.

ANTALYA- Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp 11 ay Silivri Cezaevi'nde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, Fethullah Gülen hakkında yazdığı kitabın ardından Gülen'in avukatının açtığı hakaret davası nedeniyle Antalya'da ifade verdi. 

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra, cezaevinde yazmaya başladığı kitabını tamamladı ve 'Protestan Kuran' adıyla yayımlattı. Kitapta Fethullah Gülen'in askerlik yapmadığı, Allah'ın sıfatlarını tam olarak bilemediği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vaizlik sınavında başarısız olduğu yönünde iddiaların yer alması üzerine Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Açılan davada Karabulut hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'hakaret' suçlamaladından dolayı 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.


'HAKARET DEĞİL, ELEŞTİRİ'


Talimat üzerine Antalya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün ifade veren Muammer Karabulut, hakaret iddialarının gerçeği yansıtmadığını, kitapta haraket değil eleştiri olduğunu söyledi.


Adliyede ifade verdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Karabulut, dava ile düşünce ve kanaat özgürlüğünün elinden alınmak istendiğini belirterek, "Verdiğim yazılı ifadede ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği aracılığı ile Gülen'in ifade vermesini istedim. Birçok konu müvekkili tarafından bilinmediği için Gülen'in açıklık getirmesi gerekiyor" dedi.


11 aylık Ergenekon tutukluluğu nedeniyle kitabını davada yakınlarını kaybedenlere atfettiğini söyleyen Muammer Karabulut, "Bu dava sürecinde ilk babasını kaybeden benim. Ben babamın cenazesine dahi gidemedim. Ancak iki gün sonra tahliye edildim. Ergenekon ile ilgili söyleyeceğim en önemli şey Türk tarihinde Ergenekon diye bir efsane yok. Bu olay Türkiye'deki bir yahudi dönmesi tarafından şırınga edilmiştir" diye konuştu.