Gülen'den açıklama

Gülen'den açıklama

Fethullah Gülen kendine ait internet sitesi HERKÜL'de yayınlanan 'Nifak' adlı sohbette Gülen, "Yeni bir dünya... Hükmetme değil, baskı yapma değil, diktatörlükler tesis etme değil" dedi.

GÜLEN: "HAKİMİYET DEĞİL.. HÜKMETME DEĞİL.. BASKI YAPMA DEĞİL.. TOTALİTER SİSTEMLER TESİS ETME DEĞİL.. DİKTATÖRLÜKLER TESİS ETME DEĞİL"



Gülen: 



-"Gelin Allah aşkına biraz da kardeşçe yaşayalım." 



- "Kendinizi doğru bilmek çok doğru bir faktördür ama karşı tarafı doğru okuyup, değerlendiremiyorsanız sizin o mevzudaki satratejileriniz fiyasko ile noktalanır. Bir nifak şebekesinin her toplumun kılcallarına nufus ettiğini düşünerek ona göre hareket edeceksiniz. Kılcallarınıza kadar inan insanları bileceksiniz. Heryerde varlar. O fitne ürününü destekleyenler tarafından destekleniyorlar. " dedi. 



Fethullah Gülen kendine ait internet sitesi HERKÜL'de yayınlanan 'Nifak' adlı sohbette Gülen, "Yeni bir dünya... Hükmetme değil, baskı yapma değil, diktatörlükler tesis etme değil" dedi.



Gülen sohbetinde, "İfritten bir dönemde yaşıyoruz. Hadis kitaplarında Kitabü’l-fiten ve’l-melâhim başlığıyla bazı bölümler yer almakta; ileride gelecek olaylardan, özellikle âhir zamanda cereyan edecek olan dehşetli hadiselerden bahsedilmekte; bunlara karşı Müslümanın nasıl tavır takınması gerektiği belirtilmektedir. Bir yönüyle, o hadislerde işaret edilen ifritten günlerin emarelerini görüyoruz" dedi.


Gülen sohbetine şöyle devam etti: "Kitabu’l-fiten ve’l-melâhim’de Rasûl-ü Ekrem Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki; “Öyle bir zaman gelecek ki insanlar birbirini öldürecek de kâtil niye öldürdürdüğünü, maktul de neden öldüğünü bilemeyecek." dedi.



Fethullah Gülen, Âşık Ruhsati'den 

"Bir vakte erdi ki bizim günümüz,

Yiğit belli değil mert belli değil;

Herkes yarasına derman arıyor,

Deva belli değil dert belli değil." dörtlüğünü okuyarak "İşte her şeyin böylesine belirsizleştiği bir dönemde yaşıyoruz." dedi.



EN BÜYÜK HASTALIK NİFAK

"Bu ifritten dönemin en büyük hastalıklarından birisi 'nifak', iki yüzlülük ve takıyye marazıdır." diyen Gülen, "Küfür ve inkarını açıktan ortaya koyanlara karşı mücadele bir yönüyle kolaydır ve yapılması gerekenler bellidir. Belki onun yolu, Hazreti Üstad’ın iktibas edip değerlendirdiği, Hafız-ı Şirazî’nin şu sözünde gösterilmektedir: 'İki cihanın rahat ve selâmetini iki harf tefsir eder, kazandırır: Dostlarına karşı mürüvvetkârâne muaşeret ve düşmanlarına sulhkârâne muamele etmektir.' "



KILCALLARINIZA KADAR İNAN İNSANLARI BİLECEKSİNİZ

Gülen, "Kendinizi doğru bilmek çok doğru bir faktördür ama karşı tarafı doğru okuyup, değerlendiremiyorsanız sizin o mevzudaki satratejileriniz fiyasko ile noktalanır. Bir nifak şebekesinin her toplumun kılcallarına nufus ettiğini düşünerek ona göre hareket edeceksiniz. Kılcallarınıza kadar inan insanları bileceksiniz. Heryerde varlar. O fitne ürününü destekleyenler tarafından destekleniyorlar. " dedi. 



ŞEFKATSİZLİK ETMEYİN

"Bakın yanı başınızda gırtlak gırtlağa boğuşuyor insanlar ama kılları kıpırdamıyor o insanların." diyen Gülen, "O insanların size şefkatle bakmaları beklenemez. Kimseye merhametsizlik ve şefkatsizlik etmeyin fakat, takıyyeci insanlardan ve onlara lojistik destek sağlayan yabancılardan şefkat ve merhamet geleceğine de ihtimal vermeyin. Üstad hazretlerinin mülahazasıyla 'hüsn-ü zan, adem-i itimat'. Sırtınızı dönmeyin, vururlar.. sırtınızdan hançerlerler. Omuzunuzda taşıdığınız şey size ait değil. Onda başta Allah’ın hakkı var.. Rasûlullah’ın hakkı var.. Bugüne kadarki yüzlerce müceddidin hakkı var.. Ve çağınızdaki Pir-i Mugan ile onun etrafında zindanlarda o dantelayı örgüleyenlerin hakkı var. O hak yemeyi bir yönüyle affetmez Allah celle celalühu." dedi.



HÜKMETME, BASKI YAPMA, DİKTATÖRLÜK TESİS ETME

"Gelin Allah aşkına biraz da kardeşçe yaşayalım." diyen Gülin, "Türkçe Olimpiyatları’nda dile getirdikleri gibi, 'yeni bir dünya.. yeni bir dünya.. el ele yeni bir dünya!..' Hakimiyet değil.. hükmetme değil.. baskı yapma değil.. totaliter sistemler tesis etme değil.. diktatörlükler tesis etme değil.. tiranlıklar kurmak demek değil bu. Arzu edilen bir şeydir bu. Hızımızı kesmeden ciddi gayret içinde bulunmak zorundayız" dedi.