GÜLEN CEMAATİ’NE OPERASYON

GÜLEN CEMAATİ’NE OPERASYON

FBI tarafından baskın düzenlendi.

Amerikan yerel basınında çıkan haberlere göre, Baton Rouge kentindeki "Kenilworth Science & Technology" isimli 'charter' okuluna akşamüstü saatlerinde düzenlenen operasyonun nedenini açıklamayan FBI, baskının kamu güvenliğiyle ilgili olmadığını belirtmekle yetindi.

Olay yerinden bildiren Louisiana merkezli WAFB televizyonu muhabiri, FBI ajanlarının okuldan çok sayıda koli çıkardığını ve bunları bir minibüse yüklediğini ifade etti. Operasyonda FBI ajanlarına, yerel emniyet görevlilerin de yardımcı olduğu bildirildi.

FBI daha önce de Gülen Hareketi'ne bağlı bazı okullarla ilgili inceleme başlatmıştı. Fethullah Gülen'in yaşadığı Pennsylvania eyaletindeki savcıların yürüttüğü soruşturmada, söz konusu okullardaki öğretmenler, vergi mükellefleri tarafından finanse edilen maaşlarının büyük bölümünü "Hizmet"e aktarmakla suçlanıyor.

"Kenilworth Science & Technology" okulunun Gülen Hareketi'yle doğrudan bağı bulunmuyor. Ancak okulu idare eden "Pelican Educational Foundation" isimli vakfın başkan yardımcısı Karen Fontenot 2010 yılında düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Louisiana'daki Gülen okullarının yönetim kurulunda olduğunu açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı