GÜL ÇİFTİ ABD'DE KRALLAR GİBİ

GÜL ÇİFTİ ABD'DE KRALLAR GİBİ

GÜL çiftinin ABD'de yaptıkları ülkemizde haber yapılamasa da yaşananlar BuzzFeed sitesinden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi First Lady Hayrünnisa Gül, Boston'un lüks Hermes Mağazası’dan alışveriş yaptı. ABD basınında yer alan haber ve fotoğrafların Türkiye'den görülmesiyse ileri demokrasi gereği engellendi.

BuzzFeed sitesinden Url Blau’nun haberine göre;

"Türkiye Cumhurbaşkanı ABD’de 6 bin 800 Dolar (14 bin 255 TL) değerinde otel suitinde kaldı, eşi Hayrünnisa Gül ise Hermes’de alışveriş yaptı."

İşte o haberden bölümler:

“Hayrünnisa Gül’ün en az 6 kişilik korteji vardı. Kulaklıklı güvenlik personeli tarafından korunurken, ipek kravatları (fiyatı 195 Dolar – 408 TL) ve diğer lüks ürünleri inceledi.

Hayrunnisa Gül, 20 dakikalık alışverişten sonra turuncu büyük Hermes çantasını taşıyan koruması eşliğinde Boston Common’da gezintiye çıkmak üzere ayrıldı.

gulciftikrallargibi.jpg

Bir gecesi vergiler hariç 6 bin 800 Dolar (14 bin 255 TL) olan Mandarin Oriental Boston Otel’inin Oriental suitinde kalan First Lady, eşi Gül’le birlikte oteli terk ettikten sonra ilk durakları Hermes Butik oldu.

Cumhurbaşkanı’nın danışmanı Yusuf Müftüoğlu elektronik postada şöyle yazdı: “First Lady Hermes’i ziyaret etti ve alışveriş giderlerini kendi kişisel bütçesinden karşıladı.”

turkiyecumhurbaskani.jpg

firstladyalisveriste.jpg

Müftüoğlu BuzzFeed’in röportaj isteğini kendisine ilettiğini ancak henüz bir yanıt gelmediğini söyledi. Bayan Gül’ün alışveriş turundan bir gün önce eşi Abdullah Gül Harvard Kennedy School’da bir konferans verdi.

Cumhurbaşkanlığı çifti gecelerini Back Bay muhitine bakan Boston Mandarin Oriental Oteli’nde geçirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı