GUARDİAN'DAN ERDOĞAN'A ÇARPICI BENZETME

GUARDİAN'DAN ERDOĞAN'A ÇARPICI BENZETME

Guardian gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabından atılan ilk tweet ile ilgili olarak ''Anti-Tweet lider ilk tweet'ini attı." başlığını kullandı.

Guardian gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabından atılan ilk tweet ile ilgili olarak ''Türkiye'nin teknoloji fobili cumhurbaşkanı ilk tweetini atarak Twitter'e düşmanlığını en sonunda kaybetti mi?'' diye yazdı.

Gazete şu anda Kolombiya'ya resmi ziyarette bulunan Erdoğan'ın @RT—Erdoğan kişisel hesabından pazartesi günü ilk tweetini attığını ve bu tweetin Türkiye'deki sigarayı bırakma günüyle ilgili olduğunu söyledi.Gazete, Erdoğan'ın attığı Tweeti de görüntüleyerek Erdoğan'ın hesabının geçmişte destekçileri tarafından kullanıldığını şimdi se Cumhurbaşkanı'nın tweet'leri çin cumhurbaşkanlığı yönetimi tarafından yönetildiği ekledi.

YOLSUZLUK

Guardian ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl şubat ayında ''Twitter ile hiçbir alıp veremediğim yok. Zaten bununla uğraşacak vaktim yok. Gece gündüz çalışıyorum'' sözlerine yer verdiği haberinde ağustos ayında da ''sosyal medyayı elinde bıçaklı bir katil'' olarak yorumladığını hatırlattı.Guardian, hükümetin geçen yıl mart ayında Twitter ve Youtube'u yolsuzluk skandalıyla ilgili kayıtları yaydığı gerekçesiye bir süre kapattığını da ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı