GS Üniversitesinde ki Yangın Kontrol Altında

GS Üniversitesinde ki Yangın Kontrol Altında

Çırağan Sarayı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri karadan, kıyı emniyetine bağlı ekipler ise denizden yangına müdahale etti.

 
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
 

Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıktığı belirtilen yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede 3. katı ve çatı katını sardı. Çırağan Sarayı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri karadan, kıyı emniyetine bağlı ekipler ise denizden yangına müdahale etti.


BEŞİKTAŞ'daki tarihi Galatasay Üniversitesi öğrencilerinde bulunduğu sırada henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı alev alev yandı. Saray bölümüden başlayan yangın kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Yangına karadan ve denizden müdahale edildi. Öğrenciler, "Yangın alarmı çaldı. En başta pek umursamadık. Daha sonra büyüdü. Bizi dışarıya çıkardılar" dedi. Çırağan Caddesi üzerindeki tarihi Galatasay Ünivesitesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenden saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Bu sırada ders gören öğrenciler ve görevliler için yangın alarmı çaldı. Saray bölümünde küçük çapta çıktığı öğrenilen yangın rüzgarın etkisiyle bir anda büyüdü. Bu sırada öğrenciler dışarı çıkarıldı. Çatı sıçrayan alevler tüm binayı sardı. İlk gelen Beşiktaş İtfaiye grubuna bağlı yangına müdahalade yetersız kalınca yardım istedi. Beoğlu ve Şişli ve Kağıthane grubuna bağlı ekipler yangına müdahale etti. Denizden kıyı emniyetine bağlı gemilerle yangına müdahale edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu yangın kontrol altına alındı. Vatandaşlar ve dışarıya çıkan öğrenciler itfaiye ekiplerinin çalışmalarını korku dolu bakışlarla izledi. Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin edilirken, öğrenciler, "Yangın alarmı çaldığında biz dersteydik. Küçük çaplı bir yangındı. Rüzgarın etksiyle yangın büyüyünce bizi dışarıya çıkardılar. Burası bizim evimizdi. Bir tarih yandı" dediler.  
 
KARADAN VE DENİZDEN MÜDAHALE
 
Beşiktaş'ta bulunan Galatasaray Üniversitesi'nde saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıktığı belirtilen yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede 3. katı ve çatı katını sardı. Çırağan Sarayı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 2 saattir yangına müdahale ediyor. Kıyı emniyetine bağlı ekipler de denizden yangına müdahale ediyor
 
BİNANIN TARİHÇESİ
 
Yanan bina, Galatasaray Üniversitesi tarafından kullanılan, Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı'nın müştemilatı olan bina. Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen (1871) ve resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi'nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu'na tahsis edildi ve 1992 yılında da üniversiteye devredildi. İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içeriyor.
Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıktığı belirtilen yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler kısa sürede 3. katı ve çatı katını sardı. Çırağan Sarayı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri karadan, kıyı emniyetine bağlı ekipler ise denizden yangına müdahale etti.

GALASARAYLILAR AKIN ETTİ  YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
 
Galatasaray üniversitesi'ndeki yangına 110 itfaiyeci, 47 araç ve denizden de 2 söndüren gemisiyle müdühale edildi. Yangında çatı ve 3. kat hasar gördü. Yangın haberinin ardından, olay yerine bir çok Galatasaray Mezunu akın etti. Gelenler Arasında Galatasaray Spor Kulübü başkanı Ünal Aysal'da vardı.Yangın kontrol altına alındı.

GALATASARAY KULÜBÜNDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Kulübün İnternet Sitesinden Yapılan açıklama şöyle;
"Başkan Ünal Aysal’dan Geçmiş Olsun Mesajı
 
Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi binalarında meydana gelen ve halen sürmekte olan yangın, Camiamızı derin bir üzüntüye boğmuştur. 
 
Yangının en kısa sürede söndürülmesini diler, Galatasaray Üniversitesi Topluluğuna ve bütün Galatasaray Camiasına büyük geçmiş olsun dileklerimi sunarım. 
 
 
 
Ünal Aysal 
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı "

HABERİN FOTOĞRAFLARINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ