GS BAKANLIĞI MISINIZ?

GS BAKANLIĞI MISINIZ?

İşte O sorular ve cevaplar!

Haber Artı Türk Spor ekibi olarak Türk Telekom Arena Stadı'nın bilinmeyenlerini sizler için araştırdık..Spor Kamuoyundan adeta bir sır gibi saklanan, GS kulübü ve GS Bakanlığı arasında ki Stad Devir protokolü muammasına son vermek ve kamuoyunca merak edilen gelişmelerle ilgili, kanuni bilgi edinme hakkımızı kullandık ve GS Bakanlığı'na aşağıdaki soruları resmi yollardan sorduk..

İşte o sorular:



İşte GS Bakanlığının Cevapları:




GS Bakanlığı, Bakan Suat Kılıç adına verdiği cevapta 2 adet Stad Devir protokolünün imzalanmış  olduğunu bildiriyor.

Bu protokollerden 30/05/2011 tarihli tahsis protokolünün geçerli olduğunu anladığımız bakanlık cevabı ile GS Klübünden her yıl için 1,5 milyon TL. katkı payı alınması gerektiği vurgulanıyor.. Ödendi mi? Cevap yok. Çünkü biliyoruz ki Galatasaray stadı hala devralmadığı için Kira ödemiyor

Fakat GS Bakanlığı Protokol ŞartlarınıStad Devir Teslimi yapılmış mıdır? , Tapuda Üst Hakkı Kurulmuş mudur? , Kulüp sözleşme gereği edimlerini yerine getirmekte midir? ve Kulüp aleyhine Açıldığını bildiğimiz davalar ve akıbetleri  hakkında bilgi vermekten kaçınmıştır. Hem de NE SEBEPLE

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu madde:36  İşte O Madde:

Kurum İçi Düzenlemeler:

Madde 36- Kurum ve kuruluslarin, kamuoyunu ilgilendirmeyen ve sadece kendi personeli ile kurum içi uygulamalarina iliskin düzenlemeler hakkindaki bilgi veya belgeler, bilgi edinme hakkinin kapsami disindadir. Ancak, söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalisanlarinin bilgi edinme haklari saklidir. 

Okuduğumuzda gözlerimize inanamadık!

Bakanlık Stadını kiraya verdiği başka bir kurum olan Galatasaray Kulübünü, Bakanlığa ait bir kurum gibi  görüyor !
Bu bir ticari sır olsa aynı kanunda yeralan madde:34 e atıfta bulunabilecekken, Kurum İçi Düzenlemelere atıfta bulunarak kanuni hakkımız olan talebimizi reddediyor..

BİZDE SORUYORUZ: Gerçekten GS BAKANLIĞI MISINIZ? 



@cengiz_YILDIZ HaberArtıTürk Spor 

 







Kaynak:Haber Kaynağı