Grup Yorum İlk Defa Bu Kadar Özgür

Grup Yorum İlk Defa Bu Kadar Özgür

...

Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi, "örgüt üyeliği" suçlamasıyla yargılandıkları davada, tutuklu kaldıkları süre gözetilerek tahliye edildi.


Grup Yorum bu güzel haberi twitter hesabından: "Şuan Grup Yorum tarihinde ilk defa tutuklu elemanımızın kalmadığını ifade ederiz"  şeklinde duyurdu sevenlerine...

Grup Yorum üyeleri Ayfer Rüzgar, Ali Aracı, Sultan Kavdar ile kanser olduğu için tahliye edilen Kemal Avcı'nın da aralarında olduğu 11'i tutuklu 12 kişinin yargılandığı davada 8 tutuklu tahliye edildi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya aralarında Grup Yorum üyesi Ayfer Rüzgar'ın bulunduğu 11 tutuklu ile hastalığından dolayı tahliye edilen tutuksuz sanık Kemal Avcı katıldı. Duruşmada gizli tanıklar dinlendi.

Gizli tanık "Ateş", sanıkların birçoğunu tanıdığını ancak olayın üzerinden uzun zaman geçtiği için ifadelerini hatırlamadığını söyledi. Gizli tanık Ateş, Grup Yorum üyesi Ayfer Rüzgar'ı tanıdığını ve basın açıklamalarına katıldığını kaydederek, "Ayfer Rüzgar, hemen hemen tüm eylemlere katılır ancak hangi eylemlere katıldığını söylemek istemiyorum" dedi. Gizli tanık Ateş, sanık avukatlarının hiçbir sorusuna cevap vermedi.

Gizli tanık "Çelik" de Grup Yorum üyesi Ali Aracı'nın örgütte yönetici olduğunu iddia ederek, "Grup Yorum örgütün müzik grubudur. Ali Aracı, örgüt adına para toplayıp konserler düzenlemektedir. Korsan yürüyüşlere katılmaktadır" diye konuştu.

Savcı, tutuklu sanıklar hakkında adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağı gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Tutuksuz Grup Yorum üyesi Ali Aracı, gizli tanık beyanlarının yalan olduğunun belli olmasına karşın savcının tutukluluğun devamını istediğine dikkat çekerek, "Yalan ifadelerden dolayı yurtdışı yasağı konuldu. Yurtdışı konserlerinden mahrum bırakıldık. Konserlerimizi yapamaz olduk" dedi.

Tutuksuz sanık Kemal Avcı ise katıldığı eylemlerin tümünün yasal eylemler olduğunu vurgulayarak, "Nebiha Aracı'nın hastanede işkence gördüğünü biliyordum. Ben de işkence gördüm. İşkenceye karşı olduğum için oraya gittim" dedi. Tutuklu Grup Yorum üyesi Ayfer Rüzgar da mahkemeden adaleti zulme temel yapmamasını istedi.

Mahkeme heyeti, aralarında Grup Yorum üyesi Ayfer Rüzgar'ın da bulunduğu 8 sanığın tahliyesine karar verdi, ayrıca yurt dışı çıkış yasağı koydu. Heyet, Grup Yorum üyelerinin yurtdışı çıkış yasağının kaldırılması talebini de reddederek duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı