Grup Yorum elemanları yine gözaltında!

Grup Yorum elemanları yine gözaltında!

Grup Yorum'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastenesi önünde polis müdahalesi sonucu gözaltına alınanlar arasında Grup Yorum üyesi Ayfer Rüzgar, Ali Aracı ve Grup Yorum korosu öğrencisi Sultan Kaydır'ın gözaltına alındığı

Bahçelievler'de polis karakoluna yönelik gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırının ardından "şüpheli" sıfatı ile göz altına alınan Nebiha Aracı'nın bulunduğu hastane önünde bekleyenlere polis, sabah saatlerinde sert bir şekilde müdahalede bulunmuştu. Müdahalenin ardından 18 kişi gözaltına alınırken, Grup Yorum'dan açıklama geldi.


Grup Yorum, grup elemanlarından iki kişi ile Grup Yorum korosu öğrencisi bir kişinin gözaltına alındığnı duyurdu. 


Grup Yorum'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geçtiğimiz akşam gözaltına alınan ve ağır yaralı olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Nebiha Aracı’nın yakınları bugün hastane önünde saldırıya uğradı ve gözaltına alındılar. Nebiha Aracı, 2007 yılında yasal bir dergi olan Yürüyüş dergisini dağıtan Ferhat Gerçek’in sırtından vurularak sakat kalmasına yol açan polislerin bağlı bulunduğu  Bahçelievler 75.yıl polis karakoluna yönelik eylemde gözaltına alınmıştı. Bu yüzden Nebiha Aracı katledilmek isteniyor. Polis açıkça biz sakat bırakırız, öldürürüz, sokakta devrimci, halk çocuğu bilmez herkesi gaza boğarız, kimyasal gaz sıkarız, tecavüz ederiz, her türlü pis işin içinde oluruz ama kimse bize bir şey diyemez diyor. Ama yanılıyorlar halkın ve devrimcilerin diyecek daha çok sözü var ve diyecek. Polis işkence yapmaktan, kimyasal gaz sıkmaktan vazgeçmelidir.
 
Biz de Grup Yorum olarak TAYAD’lı ailelerin çağrısıyla bir devrimciyi sahiplenmeye Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne gittik. Burada elemanlarımız Ayfer Rüzgar, Ali Aracı ve Grup Yorum korosu öğrencisi Sultan Kaydır gözaltına alındı. Ayrıca Grup Yorum elemanı Ali Aracı katledilmek istenen devrimci Nebiha Aracı’nın yakınıdır. İnsanların yakınlarının sağlık durumunu öğrenmek istemesi ve onları sahiplenmesi en doğal meşru haktır. Ancak polis bunu engellemiş ve saldırmıştır.


Grup Yorum bu halkın türkülerini yakan, kahramanlarının destanlarını söyleyen bir gelenektir. Bu geleneğin içinde devrimcileri sahiplenmek de vardır."