GÖZALTINA ALINAN BBC MUHABİRİNDE GELİŞME

GÖZALTINA ALINAN BBC MUHABİRİNDE GELİŞME

Türkiye'nin tüm dünyada en çok eleştirildi konu "Gazetecilerin ceza evine konulması ve medyanın baskı altında tutulması" olduğu halde tarafsızlığı ile ünlü yayın kuruluşu muhabiri gözaltına alındı.

 

Haber takibi için gittiği Siirt'in Şirvan ilçesinde gözaltına alınan BBC Türkçe muhabiri Hatice Kamer, serbest bırakıldı.

MADEN SAHASINA GİDEMEDEN

Şirvan'da bulunan Türkiye'nin en büyük bakır maden sahasında meydana gelen heyelan sonrası, madenci yakınları ile görüşmek üzere Cumartesi sabahı ilçeye giden Hatice Kamer, burada gözaltına alınmıştı.

AÇIKLAMA YAPILMAMIŞTI

Geceyi Siirt Emniyeti'nde geçiren Kamer, bugün serbest bırakıldı.
Kamer, durumunun iyi olduğunu söyledi.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi olan Kamer'in neden gözaltına alındığıyla ilgili, herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer, bakır madenindeki heyelanla ilgili haber yapmak üzere geldiği Siirt'in Şirvan İlçesi'nde gözaltına alınmıştı.

BBC DÜNYAYA BÖYLE DUYURDU

Öte yandan Ünlü İngiliz yayın kuruluşu BBC muhabirinin gözaltına alınmasını kısa bir haber notuna fotoğraf ekleyerek böyle duyurdu.

MADENCİ YAKINLARI İLE GÖRÜŞECEKTİ

BBC Türkçe muhabiri Hatice Kamer, haber takibi için gittiği Siirt'in Şirvan ilçesinde gözaltına alındı.
Günedoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi de olan Kamer, Şirvan'da bulunan Türkiye'nin en büyük bakır maden sahasında meydana gelen heyelan sonrası madenci yakınları ile görüşmek üzere sabah saatlerinde ilçeye gitmişti.

POLİS KONTROL NOKTASI GEÇİŞİNDE ALINDI

Şirvan İlçesi'ndeki Maden Köyü'nde meydana gelen heyelan faciasını takip etmek üzere Diyarbakır'dan Şirvan İlçesi'ne giden BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer, polis kontrol noktasından geçtiği sırada, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Gazeteci Kamer'in gözaltı gerekçesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Emniyete götürülen Kamer ile ilgili işlemler sürüyo

Kaynak:Haber Kaynağı