Görüşme oldu mu, olmadı mı?

Görüşme oldu mu, olmadı mı?

BDP'nin Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun, devlet ve PKK arasında şimdiye kadar Erbil'de görüşme yapılmadığını, bu yöndeki haberlerin 'Kara propaganda' olduğunu söyledi.

BDP'nin Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun ise, şimdiye kadar PKK ve devlet heyeti arasında görüşmen olmadığını, bölgesey Kürt yönetimi hükümetinin de Erbil'de görüşmelerin yapılmadığını, yapılacağına dair bir talebin kendilerine gelmediğini bildirdiğini söyledi. Coşkun, bu görüşmelerin yapılmasının diyalog, müzakerenin olması diyalogun barışçıl demokratik çözümü açısından önemli olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bu süreci önemsiyor ve olumlu buluyoruz. Ağızlarında barışa, kardeşliğe, sorunun çözümüne yönelik güzel, kucaklayıcı bir kelime çıkmıyor. Tam aksine bugüne kadar bilinen bütün kara propagandaya dayalı bir üslup devam ediyor. Diğer taraftan İmralı tecridi devam ediyor. Gerçekten çözüm niyeti, samimiyet varsa bir sefer İmralı'da koşulların değiştirilmesi ve diyalog, müzakerelerin sağlıklı yürütülmesi için koşulların düzeltilmesi lazım."

BDP Temsilcisi Coşkun, Türkiye'de askeri operasyonların hem karadan hem havadan devam ettiğini 10 binden fazla kişinin KCK kapsamında tutuklandığını anlattı. Coşkun, sorunun çözümünü isteyenlerin iyi niyet ve samimiyet sahibi olmaları halinde PKK ile görüşmelerin Erbil'de veya başka yerde yapılmasının önemli olmadığını kaydederek şöyle dedi;

"Görüşme yeri teknik sorundur. Görüşme Erbil de de, Ankara, Avrupa'da da olur. Erbil'de böyle bir görüşmenin bu süreçte olabileceğine ihtimal vermiyorum. Eğer Başbakan Erdoğan samimiyse iyi niyetliyse siyasi operasyonları, kara propagandayı bir tarafa bırakarak çizilen yol haritası çerçevesinde kendini pratikleştirme yönünde mesafe almalıdır."