GÖREVDEN ALINAN REKTÖR KONUŞTU

GÖREVDEN ALINAN REKTÖR KONUŞTU

YÖK tarafından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü görevinden alınan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ihtiyati tedbir niteliğinde 3 ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verildiğini söyledi.

YÖK tarafından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü görevinden alınan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ihtiyati tedbir niteliğinde 3 ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı verildiğini; bu kararın hakkındaki soruşturmanın sağlıklı sürdürülebilmesi için tedbiren alındığını kaydetti.

7 YILDIR GÖREVDE

AÜ Rektörlüğü'ne 2008 yılında atanan ve 7 yıldır bu görevi sürdüren 57 yaşındaki Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, görev süresinin bitimine 6 ay kala dün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından görevden alındı. Son dönemde hakkında çok sayıda soruşturma dosyası bulunan Prof. Dr. Kurtcephe'nin yerine eski başhekim AÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal atandı. Atamayla birlikte yeni rektörlük seçimi için süreç de başlamış oldu. Bu kararın ardından 3 ay içersinde AÜ'ye yeni rektör seçilecek.

'KARARI SAYGIYLA KARŞILIYORUM'

Kararın ardından dün gece yazılı açıklama yapan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, YÖK'ün 12 Kasım 2015 tarihli toplantısında hakkında ihtiyati tedbir niteliğinde 3 ay süreyle görevden uzaklaştırma kararı aldığını kaydetti. Bu kararın hakkında yapılan isnatların değerlendirilmesi, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için tedbiren alındığını vurgulayan Prof. Dr. Kurtcephe, alınan kararı saygıyla karşıladığını belirtti.

'SORUŞTURMA SONUNDA GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAKTIR'

Soruşturma evresinde hakkında yapılan isnatların gerçekle örtüşmediğinin anlaşılacağını kaydeden Prof. Dr. Kurtcephe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yasal olmayan yollarla hazırlanmış basına yansıyan hoş olmayan görüntüler sebebiyle gerçeklerle örtüşmeyen birtakım mesnetsiz isnatlarla karşılaşmış bulunmaktayım. Görüntülerle ilgili, yasal yollara başvurarak şikayet haklarımı kullandım. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Türk Ceza Kanunu hükümleri, savcılık soruşturmasının gizli olması, soruşturmanın selameti ve görülmekte olan davalar hakkında beyanda bulunulmasını yasakladığı için hakkımda yapılan gerçek dışı isnatlarla ilgili daha fazla açıklayıcı beyanda bulunmam hukuken mümkün değildir. YÖK soruşturması neticesinde gerçekler anlaşılarak haklılığımız ortaya çıkacaktır. Yaptığım şikayet neticesi açılan savcılık soruşturması sonlandığında bağımsız Türk yargısı en doğru, en adil kararı verecektir. Buna inancım tamdır."

Kaynak:Haber Kaynağı