Google'dan Gmail kullanıcılarına şok!

Google'dan Gmail kullanıcılarına şok!

Google, Mayıs ayında başlayan bir davada, e-posta hizmeti Gmail’e gönderilen mesajların şirket tarafından okunduğunu söyledi.

Cnbc-e’nin haberine göre mahkemeye açıklama yapan Google, Gmail kullanıcılarına e-posta gönderen kişilerin “hiçbir mantıklı mahremiyet beklentisi olamayacağını” belirtti.

Google, Gmail adreslerine diğer e-posta hizmet sağlayıcılarından gönderilen mesajların otomatik olarak işlemden geçirildiğini söyledi.

‘REKLAM VERMEDE KULLANILIYOR’

Açılan davada, Google’ın yasadışı yollarla e-postalardaki kişisel bilgilere ulaşarak bu bilgilerin Gmail kullanıcılarına reklam yöneltmede kullanıldığı iddia edildi.

Google ise, davacıların “sıradan iş prosedürlerini” bir suç gibi göstermeye çalıştığını söyledi.

İnternet devi, gelen e-postaların şirketçe okunmasını ise şu örnekle açıkladı: “Nasıl ki bir iş ortağına mesaj gönderen bir kişi, mesajı alacak kişinin asistanının mesajı okumasına şaşırmıyorsa, günümüz e-posta kullanıcıları da mesajların alıcı tarafındaki hizmeti sağlayıcısı tarafından okunmasına şaşırmamalı.”

‘ŞOK EDİCİ İTİRAF’

Şirketin mahkemeye yaptığı açıklamayı ele geçiren “Consumer Watchdog” adlı tüketici koruma örgütü, bunu “şok edici bir itiraf” olarak niteledi.

Örgüt adına konuşan John Simpson, Google’ın verdiği örneğin de hatalı olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Bir e-posta göndermek, postaneye mektup teslim etmeye benzer. Postacının mektubumu üzerinde yazan adrese götürmesini beklerim, yolda mektubu açıp okumasını değil.”

Simpson, “E-postalarımın Google tarafından okunmasını ne gerekçeyle normal karşılayabilirim?” diye sordu.