GOOGLE'DAN ANDROİD TELEFON DEVRİMİ!

GOOGLE'DAN ANDROİD TELEFON DEVRİMİ!

Google'ın etkinlik tanıtımları akıllı telefon dünyasını sallayacak cinsten.

İnternet devi Google yılın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Google i/O’da yeni Android sürümünü ve ‘sudan ucuz’ telefonunu tanıttı, Samsung ve LG’nin Android Wear işletim sistemini kullanan akıllı saatleri de gün yüzüne çıktı. İşte Google’ın muhteşem gecesinde tanıtılan yeni ürünler…

1 MİLYAR ANDROID’LI ARAMIZDA

Google i/o etkinliğinin açılış konuşmasını Google’ın Android ve Chrome bölümlerinin yöneticisi olan Sundar Pichai yaptı. Android’in aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı aştığını belirten Pichai, bu rakamın i/o etkinliği öncesi 30 günü kapsadığına dikkat çekti.

GÜNDE 93 MİLYON SELFIE

Android tablet pazarının gün geçtikçe büyüdüğüne dikkat çeken Pichai, tablet pazarında Android’in yüzde 62’lik pazar payına ulaştığını kaydetti. Android kullanıcılarının günde 20 milyar SMS gönderdiğini belirten Pichai, kullanıcıların günde 100 milyar kez cihazlarını kontrol ettiklerini dile getirdi. Tablet uygulama sayısının geçen yıla oranla yüzde 236 oranında büyüdüğünü belirten Pichai, son zamanlarda moda olan özçekim yani selfie için de şu rakamı paylaştı: “Her gün 93 milyon selfie çekiliyor.”

GOOGLE’DAN ‘SUDAN UCUZ’ TELEFON: ANDROID ONE

Etkinlik öncesi kullanıcılar Google’ın HTC veya LG ortaklığında yeni bir Nexus cihazını tanıtmasını beklerken, internet devi bambaşka bir stratejiyle yeni telefonu Android One’ı duyurdu. 100 doların altında bir fiyatla Afrika ve gelişmekte olan bazı ülkelerde satışa sunulacak olan Android One, 4.5 inç’lik bir ekrana sahip. FM Radyo ve SD kart girişlerine de sahip olan cihazda çift SIM kart desteği de bulunuyor. Android One’ın yıl sonuna doğru ilk etapta Hindistan’da satışa sunulması bekleniyor.

ANDROID’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR: İŞTE KARŞINIZDA ANDROID L

Etkinliğin ikinci bölümünde Chrome ve Android platformlarının arabirimlerini bir araya getiren akıllı tasarım ara katmanı Material Design duyuruldu. Android L ile birlikte kullanıcılara sunulacak olan bu yeni tasarım, özellikle farklı ekran boyutlarında uygulama geliştirenlerin yaşadıkları problemleri ortadan kaldıracak ve farklı ekran boyutlarını uyumlu hale getiren akıllı arayüz geliştiricilerin işini bir hayli kolaylaştıracak. L Developer Preview adı altında bugünden itibaren sadece geliştiricilerin indirebileceği Android L, Android’in mevcut tasarımında ciddi farklılıklar yaratacağa benziyor.

ANDROID L’DEN İLK EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

androidl1.jpg

androidl.jpg

VE SIRA AKILLI SAATLER İÇİN GELİŞTİRİLEN ANDROID WEAR’DA

Google, etkinliğin bir sonraki ayağında bu kez yıl başında dünyaya duyurduğu ve akıllı saatlerde kullanılan Android Wear’ı detaylandırdı. Google, Android Wear ile saatlerini kullanan kullanıcıların telefonlarını ceplerinden daha az çıkarmasını ve hiç değilse basit işlemleri saatlerinden, ama Android Wear gibi gelişmiş bir işletim sistemini kullanan saat ile yapmasını istiyor.

Kullanıcıların saate doğru konuşarak sesli arama yapabilmesini olanaklı kılan Android Wear’da okunan ve kaldırılan bildirimler otomatik olarak telefon ekranlarından da kalkacak. Telefona gelen aramaları eş zamanlı olarak saate de aktaracak olan Android Wear ile kullanıcılar saatleri ile çağrı kabul edebilecek veya çağrıyı reddedebilecek. Bunun yanı sıra kullanıcılar rahatsız edilmek istemedikleri zamanlarda saat ekranında yukarıdan aşağıya doğru kaydırma yaparak “rahatsız etme” modunu etkinleştirebilecek ve bildirim gelmesi kesilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı