GOOGLE'A 91 BİN İÇERİK KALDIRMA TALEBİ GELDİ

GOOGLE'A 91 BİN İÇERİK KALDIRMA TALEBİ GELDİ

Avrupa ülkesinden gelen talepler, toplamda 328 bin bağlantının internetten çıkarılması talebini içerdi.

Google'a kişisel bilgi içerikli bağlantıların kaldırılması için 91 bin talep geldiği açıklandı. Haber Sol'da yer alan bilgilere göre, en çok içerik kaldırma talebi Fransa'dan geldi.

Google, kullanıcılara internetten kişisel bilgilerinin çıkarılmasına yönelik hak veren mahkeme kararının ardından, bugüne kadar 91 bin talep aldığını açıkladı.

TechCrunch sitesinin haberine göre, Avrupalı internet ve arama motoru düzenleyici kurumlarla yapılan toplantıda, bugüne kadar yapılan içerik silme taleplerine ait bilgiler verildi. Başta Fransa olmak üzere altı Avrupa ülkesinden gelen talepler, toplamda 328 bin bağlantının internetten çıkarılması talebini içerdi.

Fransa'nın 17 bin 500 taleple birinci sırada yer aldığı listede, Almanya 16 bin 500, Birleşik Krallık 12 bin, İspanya 8 bin, İtalya 7 bin 500 ve Hollanda 5 bin 500 taleple sıralanıyor.

SANSÜRE YOL AÇAR ENDİŞESİ

Avrupa Adalet Divanı, Mayıs ayında aldığı kararla, arama motorlarının veri kontrolü yaptığını, dolayısıyla Avrupa veri koruma yasalarıyla uyumlu olmaları gerektiğine hükmetmişti. Karar, bireylerin gizlilik hakkının korunması amacıyla şahsi bilgilerin gerekli talep karşılığında çıkarılabileceğini öngörmüştü.

Google ise kararın "bilgi sansürüne yol açacağını belirtmişti. Şirket, şahsi bilgilerin yer aldığı sayfaların yeniden düzenlenmesine yönelik taleplerin yarısından biraz daha fazlasını kabul ettiklerini açıkladı. Taleplerin 3'te 1'i reddedilirken, yüzde 15'inin değerlendirilmesi için daha fazla bilgi istendi

Kaynak:Haber Kaynağı