Gökçek'in ABD Fiyaskosu

Gökçek'in ABD Fiyaskosu

Ankara'nın parasını savurmaya devam.

METROYA PARA YOK ABD'DE LUZUMSUZ SHOVA 650 BİN TL 

Ankara Büyükşehir Belediyesi halkoyunları ekibinin, fiyasko ile sonuçlanan ABD’deki kültürel tanıtım gösterisinin 650.000 TL’ye ihale edildiği ortaya çıktı. Brooklyn Nets- Utah Jazz basketbol maçı öncesinde yapılan gösteride tribünler neredeyse bomboştu. Yurt gazetesin de Mehmet Demirkaya imzası ile yer alan bir haberde Melih Gökçek'in 650 bin TL saçtığı folklor organizasyonunu ABD'de kimse izlemedi. Param yok diyerek 20 yıldır Ankara Metro'sunu bitiremeyen, Eski yönetimin yaptığı metroya bakım yapmadığından, basan suları pompayla boşaltan, Odtü ormanınından yasal izinleri almadan gece baskınları ile ağaç kesen Gökçek'i haber yapmayan medyanın ise " Melih gökçek Rüzgar Estirdi" diye haberi şişirmesi gözden kaçmadı. Vatandaşına pahalı gaz satan, Otobüsler kar etmiyor diye fahiş fiyata vatandaş talıyan Gökçek'in, vatandaşın parasını ABD'de savurması eleştirilere konu oldu.


BİR TUHAF İHALE


Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Amerikan Profesyonel Basketbol Liginde Ülkemizin Kültürel Alanda Tanıtımının Yapılması Amacıyla Brooklyn Nets ve Utah Jazz Basketbol Müsabakası Öncesi Belediyemiz Halk Oyunları Ekibinin Gösteri Yapmasına İlişkin Organizasyon İşi” adı ile bir ihale düzenledi. İhaleyi, tek katılımcı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi ANKET Ankara Kültür Tur. A.Ş. 650.000 TL’ye üstlendi. ANKET A.Ş. de,  daha sonra bir ihale daha yaparak bu işi bir başka firmaya verdi.

FİYASKO GİZLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi halkoyunları ekibi boş tribünlere gösteri yapmasına karşın, Türkiye’deki gazetelerde haber, ekibin “Türkiye rüzgarı” estirdiği şeklinde verildi.
DHA’nın New York’tan Nafiz Albayrak imzasıyla, 5 Kasım 2013 tarihinde oynanan maç ile ilgili geçilen haberde şöyle denilmişti:

“Brooklyn Nets'in yeni sahası Barclays Center'daki maçta Ankara Büyükşehir Belediyesi folklor ekibi maç öncesi bir gösteri yaptı. Biletli izleyicilerin çoğunluğunun tribünlere girişinden önce olduğu için, Ankara Büyükşehir Belediyesi folklor ekibi neredeyse boş tribünler önünde gösteri yaptı.
Utah Jazz takımının Türk oyuncusu Enes Kanter, Ankara'dan gelen folklor ekibini görmediğini belirterek 'Haberim olmadı ama duydum folklor ekibi gelmiş' dedi.”

DHA haberi böyle geçmesine karşın, Türkiye’de büyük bir gazete de söz konusu haberi şöyle yayımlamıştı:
“ABD Basketbol Ligi NBA’de Brooklyn Nets’in Enes Kanter’li Utah Jazz’ı 104-88 mağlup ettiği maçtan önce sahne alan Ankara Büyükşehir Belediyesi halkoyunları grubu FOMGET, karşılaşmada Türkiye rüzgarı estirdi.”

Kaynak:Haber Kaynağı