Gökçek yine tehdit savurdu: “Eyleme katılırsan ve pişman olmazsan atarım"

Gökçek yine tehdit savurdu: “Eyleme katılırsan ve pişman olmazsan atarım"

Kamu Emekçileri Sendikası’nın bugün yapılan grevine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tehditle yanıt verdi.

Radikal’in haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek belediye bünyesinde çalışan örgütlü Tüm Bel-Sen üyelerine iş bırakmaları halinde "işten atılacakları" yönünde bir genelge yayınladı.

Gökçek’in imzası taşıyan genelgede Tüm Bel-Sen üyeleri olarak greve katılmak isteyen işçilere “Eyleme katılırsan ve pişman olmazsan atarım” tehdidinde bulunuldu. Tüm Bel-Sen’in “AKP faşizmine karşı işyerlerinde ve alanlarda mücadele çağrımızdır” başlığıyla bir bildiri dağıtması üzerine yayınlandığı ifade edilen genelgede bildiriyi dağıtan ve işe gelmeme çağrısına katılan çalışanlarla ilgili yasal işlem başlatılacağı söylendi. Bu amaçla birim müdürlerinin 4 ve 5 Haziran günleri her saat başı imza alacağı açıklaması yapıldı.

Dün yayınlanan genelgede “belediyenin demokratik anlayışı çerçevesinde” 5 Haziran akşamına kadar pişmanlık bildiren çalışanlar için işlem yapılmayacağı belirtilirken, “Fiile katılıp, pişmanlıklarını bildirmeyenler ile işe gelmeyerek iş barışını siyasi ve ideolojik olarak sabote eden memurlar (sözleşmeliler dahil) hakkında 657 sayılı kanunun 125/E maddesi gereğince yasal işlem yapılarak devlet memuriyetinden çıkarılacaklardır” açıklaması yapıldı. Birim müdürlerinin 4 ve 5 Haziran günü her saat başı imza alarak eyleme katılanları tespit edeceği belirtilen genelge, büyükşehir, ASKİ ve EGO’nun tüm birimlerinde dağıtıldı.