Gökçek hakkında soruşturma!

Gökçek hakkında soruşturma!

Savcılık Melih Gökçek hakkında soruşturma izni istedi

 Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası (TMMOB) , TMMOB Şehir Plancıları Odası, Halkın Kurtuluş Partisi  (HKP) ve Ankara Direniyor Sosyal Medya Platformu avukatlarının  Melih Gökçek hakkında yaptıkları suç duyurusunda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma açılması için izin istedi.

TMMOB, TMMOB Şehir Plancıları Odası, HKP ve Ankara Direniyor Sosyal Medya Platformu’nun 18 Ekim 2013 tarihinde ODTÜ arazisinde yapılan ağaç kıyımı için “çevre hakkının gasp edildiği, kamu zararına sebebiyet verildiği,  imar kirliliğine neden olduğu, bir kısmı doğal sit alanında geçecek olan yol nedeniyle nitelikli mala zarar verme suçunun işlendiğini” belirterek Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

BAKANLIKTAN İZİN İSTENDİ
Suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma izni almak için İçişleri Bakanlığı’na 7 Kasım 2013 tarihinde başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. Melih Gökçek ve diğer belediye çalışanları hakkında görevi kötüye kullanma  iddiasıyla soruşturma yapılması için Bakanlık’tan izin istendi.

Melih Gökçek otoyol çalışmaları için 18 Ekim 2013 tarihinde gece vakti polis desteğiyle iş makinalarıyla girdiği ODTÜ’de ağaç kıyımına sebep olmuştu. Başta ODTÜ’lü öğrenciler olmak üzere protesto eden insanlar polisin sert müdahalesine maruz kalmıştı.

İşte o belge:





SÖZCÜ