Gökçek Bir Ödül Daha Aldı

Gökçek Bir Ödül Daha Aldı

Gökçek'in Bu Ödülüne Kimse Bir şey Diyemez !

Gökçek'in Bu Ödülüne Kimse Bir şey Diyemez !

AKP'li gençler tarafından düzenlenen "Sosyal medya ve siyaset" konulu söyleşide konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

AKP Sincan İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen "Sosyal medya ve siyaset" konulu panele katılan Melih Gökçek birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Twitter'a olan ilgisini, "Resmen gazete gibiyim", "İlk tiwittim aklımda" gibi sözlerle ifade eden Gökçek, AKP'li gençlere de "tiwittır'a verdikleri destek için" teşekkür etti.

"Resmen gazete gibiyim"
AKP'li gençleri “Okuyan, araştıran, erdemle donanmış gençler olarak, sosyal medyayı en iyi şekilde kullandığımıza inanıyorum” diyerek selamlayan Gökçek, sosyal medyayı aktif kullanan siyasetçiler arasında yer aldığını söyleyerek, “Teknolojiyi ve çağı yakalayamazsanız, kendinizi yenileyemezseniz, netice alabilmeniz mümkün değil. Ben de sosyal medyayı böyle düşünüyor ve önem veriyorum” dedi.

Türkiye’deki büyük gazetelerin tirajlarının 300-400 bin olduğunu kaydeden Melih Gökçek, kendisinin şu an itibariyle 429 bin takipçisi bulunduğunu ve en büyük üçüncü gazete durumunda olduğunu söyleyerek, “Bir şey istediğimiz zaman, gündem oluşturabilmemiz mümkün. Yeter ki konuyu iyi seçmemiz ve mesajı iyi vermemiz gerekiyor. İşte o zaman 430 bin kişi sizi izliyor, bir de retweet edildiği zaman bu sayı 1-2 milyonu buluyor. Resmen gazete gibisiniz” diye konuştu.

"İlk tiwittim aklımda"
Kendisinin 9 Ocak 2011’de ilk olarak twitter ile tanıştığını söyleyen Gökçek,hakkındaki iddiaları twitter'la çürüttüğünü leri sürerek, “Bugün bunu sosyal medya sayesinde tamamen bitirdim. Kullanmasını bilirsen, inanılmaz bir silah, kendini müdafaa etmek için inanılmaz güçlü. Biz bunu kullanarak sağladık” diye konuştu.

"Benim şekerim var, o yüzden hemen terliyorum"
AKP'li gençlere, “Birisi size saldırıp, iftara atıyorsa, yalan söylüyorsa yakasına yapışıp, gücünüzün yettiği kadar hatta, 10 misli cevap vereceksiniz” öğüdünde bulunan Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar’ın programında bir kez karşı karşıya geldiğini ve bu konuda da kendisine tuzak kurulduğunu savunarak şöyle konuştu:

“O zaman Star grubunda çalışan bir muhabir arkadaş bana geldi. ‘Başkanım, sana öyle bir tezgah ayarladılar ki, sen bunun farkına varmadın’ dedi. anlattığına göre bir gün önce Uğur Dündar ile Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geliyor. Ertesi günü benimle nasıl program yapacaklarını konuşuyorlar. Arkada pencere ve altında kalorifer. Ayrıca sıcaklık veren florasanlardan koyuyorlar ön tarafa. Bir tane de alttan böyle bir sıcak veren lamba koyuyorlar. Çanta bile yanımda eridi. Bir de ben konuşurken sesimi yükseltiyorlarmış, Kılıçdaroğlu konuşurken düşürüyorlarmış ki ben sinirleniyormuşum gibi bir intiba oluşsun. Bunlar olunca insanın terlememesi mümkün değil. Benim şekerim var, o yüzden hemen terliyorum. Otomatikman terliyorum. Bunları ayarlamışlar. Bunu da öğrendim. Televizyonda açıkladım. Çok sevdiğim bir milletvekili ağabeyim aradı. Uğur Dündar onu aramış ve ‘kapatalım artık bu konuyu. Çatmasın bize’ demiş… Ama Allah’ın izniyle onu da yakalayacağım bir gün. Ben gerçekten onu dürüst araştırmacı gazeteci zannederdim. İnşallah Allah ona bunu sormayı nasip eder. Hatırlar mısınız eskiden Emin Çölaşan vardı dürüstlük abidesi, bir programda bitti.’’

"Diyalogla 400 kişiye dava açtım"
Twitter hesabındaki takipçileri ile başından geçen olayları anlatan Melih Gökçek, “Bir de tahrik edeni ve iftara atanı mutlaka özür dilemesi konusunda uyarıyorum. Gerekirse birebir yazışıyorum ve abartısız hepsi şimdiye kadar özür diledi benden. Diyalogla ikna etmekten geçiyor bu. Bunun dışında özür dilemeyen 400 küsür kişiyi mahkemeye verdim. Nasıl olsa bizi bulamaz deyip, ağızlarına geleni söylüyorlar. Bulunca da mektup yollayıp özür diliyorlar. Ama iş işten geçmiş oluyor. Onlar ceza çekecek ki twitter alemine örnek olacak” diye konuştu.

Sincan gençliğini tiwittır'a verdiği destek için kutladı
Gökçek kendisini dinleyen AKP'li gençlere şunları söyledi, “Sevgili gençler, twitter’ı çok iyi kullanın. Siyasi, ideolojik bir tartışma başlattığınız zaman seviyenizi muhafaza ederek, ağırlığınızı koyun ve birbirinize desteğinizi verin. Katiyen arkadaşlarınızı yalnız bırakmayın. Sizin bir güç olduğunuzu, birbirinize destek olduğunuzu görsünler, bu çok güzel şekilde karşıya ders vermek anlamına gelir. Birlik ve beraberlik net olarak ortaya çıksın…Birbirinize bilgi verin ki Sincan gençliğinin de hareketi belli olsun. Sincan gençliğinin sosyal medyaya verdiği bu destek için kutluyor ve tebrik ediyorum.”

"Sol gruplar takipçi sayımın artmasını istemiyor"
Söyleşinin sonunda twitter üzerinden kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Gökçek, takipçi sayısına ilişkin bir soruya, gerçek takipçi sayısının çok daha fazla olduğunu savunarak şu cevabı verdi, “Seni istedikleri zaman takip ederlerse, direkt takipçin olarak gözükmezler. Özellikle sol gruplar, takipçi sayım artmasın diye ‘takip ediyorum’ butonuna basmıyorlar ama yine de seni istedikleri zaman takip edebiliyorlar” dedi.

"AK gençlik twitter'ın anlamını kavramış"
Sosyal medyanın seçimlere etkisinin sorulması üzerine “En az yüzde 5 etkileyeceğini düşünüyorum” diyerek cevap veren Gökçek, AKP Sincan Gençlik Kolları’nın twitter hesabına da büyük harflerle “Sincan AK Gençlik Twitter'ın anlamını çok iyi kavramış. Kendilerini kutluyorum. Herkesi bu gayretli gençleri takibe davet ediyorum” twitti attı. Söyleşinin ardından AKP'li gençler Gökçek’e, sosyal Medyayı en iyi kullanan belediye başkanı ödülü verdi.



soL