GÖKÇEK BELEDİYE ÇALIŞANLARININ HAKKINI GASP EDİYOR!

GÖKÇEK BELEDİYE ÇALIŞANLARININ HAKKINI GASP EDİYOR!

Gökçek ve Bem-Bir-Sen yeni sözleşme imzaladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bem-Bir-Sen yeni bir sözleşme imzaladı. İmzalanan Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’ne göre; belediyeye “performans dilimleri” uygulaması getirildi. Yeni uygulamayla çalışanlar, idari amirin belirleyeceği performansa göre dilimlere ayrılacak ve bulunduğu dilime göre tazminat alacak. Disiplin cezası alanlar, 10 ay sözleşmeden yararlanamayacak. Tüm Bel-Sen Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Osman Seheri, “Performans AKP’ye yakınlığa göre belirlenecek” uyarısında bulundu.

Sendika.org sitesinin haberine göre; performansı belirleyecek kişinin idari amir olduğuna dikkat çeken Seheri, “Merkezdeki amirin Çubuk, Şereflikoçhisar gibi kilometrelerce uzaklıktaki çalışanı her gün denetlemesi imkansız. Amirler değerlendirme yaparken AKP’ye yakınlık, yalakalık ve ispiyonculuğa dikkat edecek” dedi.

SENDİKA ÇALIŞANI YANILTIYOR

Yetkili sendikanın belediye çalışanlarını yanılttığını söyleyen Seheri, yüzdelik dilimlerle ilgili şu bilgiyi verdi:

Yüzdelik dilimlere ayrılan performansta, ilk yüzde 20’ye giren 630 TL alacak. Bir iş yerinde 1000 kişi çalışıyorsa, 200’ü 630 TL almış olacak. Alt yüzdelik dilime gidildikçe miktar düşecek. Bir de 50 TL sendika aidatı düşülünce, en alt yüzdedeki çalışan bir şey almamış olacak. Fakat Bem Bir-Sen, çalışanlara bunu tam olarak açıklamadı ve herkes 630 TL alacakmış gibi yansıttı.

CEZA ALANA TAZMİNAT YOK

Sözleşmenin içeriği belediye çalışanlarına açıklanmadan taahhütname imzalatıldığını anlatan Seheri, şöyle devam etti:

Bir maddesi hakkında dava açılması durumunda tüm sözleşme iptal oluyor. Bununla da çalışanlara toplusözleşme farkı verilmemeye çalışılıyor.

Sözleşmeden yararlanmak içinde kriterler getirildiğini belirten Seheri, “Uyarı cezası alan 4, kınama alan 6, maaş kesintisi alan 8 ve kıdem cezası alan belediye çalışanları ise 10 ay sözleşmeden yaralanamayacak. Zaten keyfi biçimde muhalif kesimlere uygulanan cezalarla, sesini çıkartan, haksızlıklara karşı olanların tazminat alması engellenecek” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı