GİZEMLİ GEMİNİN SIRLARI ORTAYA ÇIKIYOR

GİZEMLİ GEMİNİN SIRLARI ORTAYA ÇIKIYOR

11 Eylül saldırıları sonrası yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin altında keşfedilen gizemli gemiyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Dört yıl önce ikiz kulelerin yaklaşık 7 metre altında keşfedilen gizemli batığın kargosu ve ahşap kalıntılarında yapılan araştırmalar sonrasında geminin 18.yy sonlarında Philadelphia tersanelerinde inşa edildiği saptandı. Gövdesi toprak altında kaldığı için iyi korunmuş vaziyette günümüze ulaşan gemi Hollandalı tüccarlar tarafından ticaret amaçlı kullanıldığı düşünülüyor. İsviçre Teknoloji Ensititütüsü ve Kolombiya Ahşap Laboratuarı'nın ahşap kalıntılar üzerinde yaptığı araştırmalar sonucu tarihlemesi yapılabilen geminin akmeşeden yapıldığı açıklandı. 
Arkeologlar, ahşap kısımlarda tespit edilen kurtların Karayip kıyılarına ait olduğu bu sebeple batığın o rotadan seyretmiş bir gemi olduğunu tespit ettiklerini açıkladılar. Yaklaşık 12 metre uzunluğundaki ahşap geminin batma sonucu mu yoksa 1810'daki Manhattan'ın taban doldurma işlemi sırasında bilinçli olarak temele mi yerleştirildiği konusunda henüz kesinliğe kavuşmadığı açıklandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı