GİRESUN'DA İSTİKLAL MARŞI GERGİNLİĞİ

GİRESUN'DA İSTİKLAL MARŞI GERGİNLİĞİ

Bayrak krizinden sonra şimdi de İstiklal Marşı...

GİRESUN’un Piraziz İlçesindeki bir lisenin yurt inşaatında çalışan işçilerin İstiklal Marşı söylenirken çalışmaya devam etmeleri, öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Öğrencilerle işçiler arasında çıkan tartışma polisin araya girmesiyle önlendi. Olayı duyan ve işçilere tepki için okula girmek isteyenlere ise polis biber gazıyla müdahala etti.

Piraziz İsmail Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 200 kişilik yurt inşaatında çalışan Güneydoğu illerinden gelen işçilerin İstiklal Marşı söylenirken çalışmaya devam etmeleri üzerine, öğrencilerle işçiler arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma arbedeye dönüştü. Bunun üzerine müdahale eden polis ekipleri işçileri yurt inşaatı binasına sokarak bekletti, olayı yatıştırdı.

Bu sırada okulda yaşananları duyan ilçe sakinleri, okulun ön kapısında ve arka bahçesinde toplandı. İşçilere tepki için okula girmeye çalışan gruba Çevik Kuvvet ekipleri izin vermedi. Okulan arka bahçesinde toplanan bir grup, işçilerin bulunduğu inşaata taş attı. Bazı vatandaşlar da taş atan kişileri engelledi.

Tepkinin büyümesi üzerine inşaatta çalışan işçiler zırhlı araçlarla okuldan çıkartıldı. Çevrede biriken kalabalık ise ekipleri aşarak işçilere ulaşmaya çalıştı ancak polisin biber gazlı müdahalesi ile karşılaştı. Gazdan etkilenen bazı vatandaşlar da ambulansla hastaneye götürüldü.

İnşaattan zırhlı araçla çıkarılan 8 işçi ifadeleri alınmak üzere Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Biber gazıyla müdahale edilmesine tepki gösteren vatandaşlar polisle tartışmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine gelen Kaymakamı Hüseyin Çam ile Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu vatandaşları yatıştırmaya çalıştı. Okula girip İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar daha sonra dağıldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı