Gezi'yi takip eden yabancı muhabirler gözaltında

Gezi'yi takip eden yabancı muhabirler gözaltında

Kanada televizyonu CBC'in iki muhabiri Sasa Petricic ve Derek Stoffel gözaltında.

Gezi Parkı protestoları ile ilgili gelişmeleri izlemek için İstanbul'da bulunan ve olayları haber yapan iki Kanadalı muhabir polis tarafından gözaltına alındı.

Hürriyet'in haberine göre CBC televizyonundan yetkililerin iki muhabirle irtibata geçtiği ve durumlarının iyi olduğu bildirilirken, Kanada Dışişleri Bakanlığı'nın da Türkiye Büyükelçisini arayarak endişelerini dile getirdiği öğrenildi. Büyükelçi Babalı'nın iki muhabirin güvende olduklarını ve kısa bir süre içinde serbest bırakılacaklarını açıkladığı da bildirildi.

GÖZALTINDA TWEET ATTILAR
 
TSİ 21.15 sularında bir tweet atan Stoffel ise "Sasa ve ben iyiyiz. Polis gözetimindeyiz ama iyiyiz. Nazik sözleriniz için teşekkürler. Kısa süre içinde telefonlarımızı kaybedeceğiz, o nedenle iyi geceler" yazdı.
İstanbul'da bulunan avukat Ramazan Demir de Emniyet Müdürlüğü'nden yazdığı tweet'inde gazetecilerin durumlarının iyi olduğunu ve Kanada'dan diplomatik temsilciliklerle görüştürüldüklerini yazdı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR
 
Öte yandan edinilen bilgiye göre "memurun görevini yapmasına engel olmak" suçlamasıyla gözaltına alınan Petricic ve Stoffel'in yarın hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.
 
CBC kanalı internet sitesi ve Twitter hesapları üzerinden, bugün akşam saatlerinde İstanbul'da Gezi Parkı protestolarını haber yapmakta olan iki muhabirinin gözaltına alındığını bildirmişti.

SON FOTOĞRAFI TAKSİM'DEN
 
Muhabirlerden Petricic'in bugün TSİ 18.00 sularında attığı son tweet'inin "Tutuklandım" olduğu Stoffel'in ise gözaltına alınmadan önce Twitter'daki son mesajının Taksim Meydanı'ndaki barikatları kaldıran buldozerlerin bir fotoğrafı olduğu belirtildi.