GEZİ'Yİ HATIRLATINCA İŞİNDEN ATILDI

GEZİ'Yİ HATIRLATINCA İŞİNDEN ATILDI

Gezi parkı sorusuyla görevinden alındı.

Öğrencilerine Gezi Parkı eylemleriyle ilgili soru soran Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, YÖK'ün açtığı soruşturma sonucunda görevden alındı.

Radikal'de yer alan habere göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrencilerine Gezi Parkı ve Taksim eylemleriyle ilgili soru soran öğretim görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, “Öğrenciyi kendisi gibi düşünmeye zorlamak, yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, sözlü ideolojik propaganda yapmak’’ suçlamalarıyla görevinden atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kırnıç, 2012-2013 öğretim yılı bahar dönemi bütünleme sınavında öğrencilerine, “Gezi ve Taksim olaylarının türevlerini inceleyerek minimum ve maksimum noktalarını belirleyiniz” şeklinde soru sordu. İddiaya göre, bir öğrencinin hakkında şikâyette bulunması üzerine YÖK tarafından Kırnıç’a soruşturma açıldı. YÖK’ün, “Öğrenciyi kendisi gibi düşünmeye zorlamak, yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, sözlü ideolojik propaganda yapmak” suçlamalarıyla açtığı soruşturma sonucunda Kırnıç’ın üniversitedeki görevine son verildi.

SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİLER DE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ!

Kırnıç’ın görevine geri dönmesi için hukuki yollardan mücadele edeceklerini söyleyen Eğitim -Sen Çanakkale Şubesi konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“3-5 öğrencinin satır, paragraf, içerik açısından ifadelerinin bir örnek olması -ki bu ifadelerin soruşturma açıldıktan, üyemizin soruşturma konusunu öğrenmek için yaptığı başvurudan sonra alındığı bilinmektedir- dikkat çekicidir. Soruşturma açıldıktan sonra dilekçe alınan öğrencilerden o gün o sınava girmeyen öğrencilerin de olması manidardır. Bu korku Gezi isyanının sorgulanmasını isteyen üyemizin ihracının istenmesine neden olmuştur. Aynı korku daha önce Gezi isyanını destek amacıyla kitap okuyan üyelerimizi cezalandırmaya çalışmıştır. Sendika olarak üyemize, üyelerimize yapılan her türlü hukuksuzluğa karşı üyelerimizin yanında olmaya onlara destek vermeye devam edeceğiz. Üyemizle ilgili olarak Sendika Genel Merkezimiz hukuk yoluna başvurmuş olup, yapılan tüm usulsüzlükler yargı önünde ispatlanacaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı