Gezi Ruhu Her Yerde!

Gezi Ruhu Her Yerde!

Avrupa'nın yanı sıra, Türkiye'de de her temmuz ayının ikinci pazarına denk gelen 14 Temmuz günü 'Nehirler Özgür Aksın' sloganıyla düzenlenen 'Büyük Atlama: Big Jump' etkinliği, Antalya'da iki ayrı nehirde gerçekleştirildi.

Doğaseverler, Manavgat İlçesi'nde dünyaca ünlü Köprülü Kanyon'un bulunduğu Köprüçay Nehri ile Kumluca İlçesi'nde hidroelektrik santrallerine (HES) karşı mücadele verilen Alakır Nehri'nde kendilerini serin sulara bıraktı. Tüm dünyayla birlikte Alakır'da da saatler 16.00'yı gösterdiği sırada yaklaşık 20 kişilik grup, nehre atladı.

Alakır Nehri Kardeşliği'nce (ANK) organize edilen etkinlikte, 'Diren Alakır' yazılı bir pankart asıldı. Gezi olaylarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve Ali İsmail Korkmaz'ın isimleri de pankarta yazıldı. 

Alakır Nehri üzerinde 4'ü tamamlanmış 4'ü planlama aşamasındaki HES'lere karşı mücadele yürüten ANK üyeleri adına açıklamada bulunan Birhan Erkutlu, nehir üzerindeki HES'ler nedeniyle binlerce asırlık ağacın kesildiğini ve suların borular içine hapsedilerek vadideki doğal yaşamın yok edildiğini söyledi. Erkutlu, nehir üzerindeki HES'lere karşı hukuki mücadelenin devam ettiğini sözlerine ekledi.