GEZİ PARKI'NDA NELER OLUYOR

GEZİ PARKI'NDA NELER OLUYOR

Gezi Parkı'nda ağaçları kesiyorlar

13 Eylül 2013’te tamamlanarak yayalara açılan ancak betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefi haline gelen Taksim Meydanı'ndaki düzenleme çalışmaları Gezi Parkı'na kaydı.

Taksim Meydanı'nın beton yığını görüntüsünden kurtarmak için İstanbul Büyükşehir ekipleri 2014 yılı Mayıs ayında çalışmalara başladı. Meydanda yapılacak olan süs havuzlarının da kaba inşaatları tamamlandı. Bu havuzların elektrik tesisatları yer altından çekildi. Projede, 1700 yeni bitki dikilmesinin planlandığı açıklandı.

Zemin düzenleme çalışmalarında sona gelinirken Yılbaşından bir gün önce Gezi Parkı bariyerlerle kapatıldı. Dört bir yanı bariyerlerle kapatılan ve kimsenin girmesine izin verilmeyen Gezi Parkı'na iş makineleri girdi.

Görgü tanıkları, bir kısım ağacın köklerinden sökülerek kamyonlarla götürüldüğünü söyledi.

Fotoğraflarda Gezi Parkı'ndaki ağaçların ya kökleriyle çıkarıldığı yerlerde iş makinelerinin çalıştığı görüldü.Fotoğraflarda dikkat çeken diğer bir nokta da, ağaçların sadece gövdesi kalacak şekilde budanması, tüm dalların kesilmesi.

Düzenleme çalışmalarının Taksim Meydanı için yapılacağının söylenmesine rağmen, iş makinelerinin Gezi Parkı'na girmesi ve parkın kapatılması başka bir niyet olarak yorumlandı.

Okurlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Gezi Parkı'nın neden kapatıldığı ve ağaçların kesilmesi ile ilgili acilen bir açıklama yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı