GEZİ PARKI DAVASINDA 51 BERAAT

GEZİ PARKI DAVASINDA 51 BERAAT

.

 Gezi Parkı davasında 51 beraat

Mersin’de Gezi Parkı davasından yargılanan 54 kişiden 51’ine beraat kararı verildi. 3 kişi ise verilen 6’şar aylık hapis cezasının ertelendiği bildirildi.

MERSİN'de Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesi ile haklarında dava açılan 51 kişi, Cumhuriyet Savcısı'nın 'demokratik hak' mütalaasının ardından beraat etti. Görüntü kayıtlarında ellerinde taş görülen 3 kişiye ise 6'şar ay hapis cezası verildi, karar ertelendi.



Geçen yıl haziran ayında Gezi Parkı eylemlerinde katılarak 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet suçunu işledikleri iddiasıyla haklarında 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz 54 sanığın yargılamasına Mersin 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya katılan sanıklar, savunmalarında suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet Savcısı, 51 sanık için mütalaasında, gösteriler sırasında polisin orantısız güç kullandığını, sanıkların eylemlerinin demokratik hak olduğunu belirterek beraatlerini istedi. Savcı, gösteriler sırasında ellerinde taş olduğu görülen 3 sanık için ise hapis cezası öngördü.

Mahkeme 51 sanığın beraatine karar verirken, Anıl Berkay Özbağdatlı, Özgür Berkin Deniz ve Ersin Özşenoğlu'nu ise 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezalar ise 5 yıl süreyle ertelendi.

Mersin'deki protestolarla ilgili olarak 8'inciAsliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada da, 52 kişi aynı suçlamayla yargılanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı