Gezi fotoğrafı ödül alınca Vakıfbank bakın ne yaptı

Gezi fotoğrafı ödül alınca Vakıfbank bakın ne yaptı

Gezi Olaylarına damga vuran “Kırmızılı Kadın” fotoğrafı TFMD “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü alınca Vakıfbank'tan şaşırtan tepki...

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2014 yarışmasında Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın çektiği “Kırmızılı Kadın” karesinin “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü almasının ardından, Vakıfbank, TMFD ile ‘ana sponsorluk’ sözleşmesini gerekçe göstermeden fesh etti.

“Vakıfbank, Gezi Parkı olayları sırasında Türkiye Foto Muhabirleri olarak düzenlediğimiz Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın sonuçları 24 Şubat 2014 tarihinde açıklandıktan sonra Vakıfbank, “Anasponsorluk Sözleşmesi”ni 25 Şubat 2014’te sözlü 26 Şubat 2014 tarihinde ise yazılı bildirimle tek taraflı olarak ve gerekçe göstermeden fesh ettiğini bildirmiştir.

Bu çerçevede TFMD faaliyetleri ve yarışma ile ilgili haber ve fotoğraflarda bundan böyle ‘Vakıfbank’ ifadesinin geçmemesi, bankaya ait isim, logo, simge ve sair herhangi bir işaretin kullanmaması bankanın hukuki talebidir. Bu konuda derneğimizin hukuki haklarını da korumak adına gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ediyoruz. Yarışmamız, yeni bir destek ismi açıklanana kadar ‘TFMD Yılın Basın Fotoğrafları’ olarak anılacaktır.

Medya dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan “Yılın Basın Fotoğrafları”na 2009 yılından bu yana ismini veren Vakıfbank’a desteği için teşekkür ediyoruz. Ancak sonuçların açıklanmasının ardından çekilen sponsorluk derneğimizi hem kurumsal ve hemde maddi açıdan büyük zarara uğratmıştır.” 

29 yıldır aralıksız olarak sürdürülen Yılın Basın Fotoğrafları organizasyonu 2009 yılından bu yana Vakıfbank anasponsorluğu ile gerçekleştiriliyordu. Nisan ayında yapılacak töreninde Vakıfbank’ın desteğini çekmesiyle yaşanan maddi sıkıntı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yarışmaya adını veren Vakıfbank’ın son anda desteğini çektiğini açıklaması yeni destekçi bulunmasını da güçleştireceği için ödüllerin dağıtılması da sıkıntıya girdi.

zete.com