Gezi eylemlerinde görev alan polislere üstün hizmet belgesi

Gezi eylemlerinde görev alan polislere üstün hizmet belgesi

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Taksim Gezi Parkı'nın mevcut haliyle korunması için İstanbul'daki gösterilere Isparta'da yapılan destek eylemlerinde görev alan 102 polise, 'üstün başarı belgesi' verdi.

Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Mehmet Or ve emniyet mensupları katıldı. Törende konuşan Vali Oğuz, Isparta'da 3'üncü yılını doldurduğunu ve Türkiye'nin en kıdemli valisi olduğunu söyledi. Yaklaşık bir aydır Türkiye'nin çeşitli illerinde devam eden Gezi Parkı eylemlerinin etkisinin Isparta'ya da yansıdığını belirten Vali Oğuz, Isparta polisinin üstün başarısıyla bu eylemlere taviz vermediğini kaydetti. Vali Oğuz, çevre il ve ilçelerden birçok insanın olay çıkarmak için Isparta'daki eylemlere katıldığını iddia etti. 
'OLAY ÇIKMASINA İZİN VERMEDİK'
Isparta'da yapılan eylemlere yaklaşık 6 bin kişinin katıldığını vurgulayan Vali Oğuz, şöyle dedi: 
"Bu ilimiz için çok ciddi bir rakam. Birçok çevre il ve vilayetlerden insanlar gönderildi. Emniyetimiz bunun istihbaratını bana ulaştırdı. Bu eylemci grup, istedikleri yerlere doğru yürüyüş gerçekleştirdi. İlerleyen saatlerde ise hepsi taş toplayıp, maskelerini takarak olay çıkarmak istedi. Ancak polisimiz bu eylemlerde olay çıkarmak isteyenlere karşılık vermeyerek olayları dengede tuttu. Buradaki eylemde olay çıkmamasında benim, halkımızın, görevli olan, karanlık odalarda günlerce çalışan polisimizin de payı var. Sonuç itibariyle emniyet güçlerimiz sayesinde Isparta'nın huzurunu sağladık."
Konuşmasının ardından Vali Oğuz, Gezi Parkı'nın mevcut haliyle korunması için yapılan destek eylemlerinde güvenlik önlemi alan 102 polise 'üstün başarı belgesi' verdi.