Gezi eylemcilerine 14 bin lira ceza

Gezi eylemcilerine 14 bin lira ceza

İzmit'te Gezi eylemcilerine 'kamu malına zarar'dan 14 bin 450 lira ceza çıkarıldı.

İZMİT'te, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşlerine katılan ve 2 gün önce gözaltına alınan 17 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından bugün Adliye'ye sevk edildi. 7 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 10 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ayrıca eylemcilere granit döşeme, çakıl taşı ve çim alanlara zarar verdikleri gerekçesiyle 14 bin 450 lira para cezası çıkartıldı.

İzmit'te, 31 Mayıs tarihinde başlayıp 3 Haziran'a kadar devam eden 'Gezi Parkı'na Destek Buluşmaları' ve zaman zaman gerçekleştirilen pankartlı sloganlı protesto yürüyüşleriyle katılan 17 genç, 2 gün önce sabaha karşı evlerine yapılan baskınla gözaltına alınıp ifadeleri alınmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Bugün ifadeleri tamamlanan gençler, bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınanların yakınları, Adliye binası önünde beklemek isteyince engel olmak isteyen polisle aralarında gerginlik yaşandı. 

14 BİN 450 LİRA CEZA

Gösterilere katılan Çağlar Özkan, Okan Başal, Yağız Senem, Fatih Daşğın, Arman Çağan, Uğur Akalın, Yankı Subaşı, Yeşim Çakmak, Hazal Korkmaz ve Samet Mithat Aslan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. 'Memura mukavemet, direnme, yaralama ve kamu malına zarar vermek'le suçlanan gençlere ayrıca 40 metrekarelik granit taşı, 12 metrekarelik çakıl döşeme, 700 metrekarelik çim alan ve bir krom tabelaya zarar verdikleri gerekçesiyle de 14 bin 450 lira para cezası çıkartıldı. 

TWITTER VE FACEBOOK DESTEKÇİLERİ SERBEST 

Ayrıca Twitter ve Facebook'ta eyleme destek veren Ali Berk Y. ve Arda Ö.'nün sosyal medya sitelerinde yazdıklarından dolayı gözaltına alındığı kaydedilirken, bu kişilerle beraber Tolga K., Sabri Emre Ş., Merve A., Fırat Deniz D., Ersin D., savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Ayrıca Cumhuriyet Parkı'ndaki levha ve duvarlara 'Tayyip bize gaz yok mu?', 'Kimyasal Tayyip', 'Diren Gezi Parkı', 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Tek yol devrim' ve 'AKP Go home' sloganları da tutanak altına alındı.

Savcılık tarafından serbest bırakılan eylemciler, Adliye çıkışında kendilerini bekleyen yakınlarına sarıldı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Gezi Parkı eylemlerine destek verdikleri için gözaltına alınan 18 kişiden 8’i serbest kaldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişiden Çağlar Ö., Samt Mithat A., Yeşim Ç. ve Hazal K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 GÖZALTI DAHA

Gelişmeleri takip etmem için Kocaeli Adliyesi önünde toplanan kalabalık ise 4 kişinin tutuklanmasından sonra eylemlerin yapıldığı Cumhuriyet Parkı'na toplucu yürüyüşe geçti. Uyarılara aldırmayan gruba polis, Endüstri Meslek Lisesi önünde müdahelede bulundu. çıkan arbede sonrasında 11 kişi daha gözaltına alındı, grup ise dağıldı.