"GEZİ DİRENİŞİ" Belgeseli Amerika'da

"GEZİ DİRENİŞİ" Belgeseli Amerika'da

AMERİKA ERDOĞAN'I İZLEYECEK

Türkiye’de 31 Mayıs'ta başlayan ve bir aydan fazla süren Gezi Parkı direnişini konu alan“Başlangıç” belgeseli New York ve Washington DC'de gösterime girecek.
Serkan Koç'un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği“Başlangıç” belgeseli Gezi Parkı direnişi boyunca yaşanan olayları ayrıntılı olarak gözler önüne seriyor. Belgeselde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı direnişi sırasında yaptığı açıklamalar da yer alıyor.
 
TÜRKİYE'DE BİRÇOK YERDE SANSÜRE UĞRADI
 
Belgesel 7 Aralık Cumartesi günü Washington DC, 8 Aralık Pazar günü ise New York'ta gösterime girecek. ABD merkezli Expose oluşum film gösteriminin organizasyonunu üstlendi. Filmin Washington DC ve New York gösterimleri 4'er seans olacak. Filmin yapımcısı ve yönetmeni Serkan Koç da ABD'ye gelerek film gösterimlerinin öncesinde Gezi Direnişini ve filmin hikayesini konuklara anlatacak. Gösterimlerde belgeselin orjinal DVD'leri de satışa sunulacak. Belgeselin gösterimi gelecek talebe göre farklı eyalet ve şehirlerde devam edecek.  

AMERİKA'DA SANSÜR YOK

 
Birçok sinema salonunda sansüre uğrayan film Türkiye'de halen açık hava sinemaları, özel organizasyonlar ve forumlarda gösterilmeye devam ediyor.
Ücreti 15 Dolar olan belgeselin biletleri sinema salonlarının kapısından temin edilebilecek.
 
İşte, “Başlangıç” belgeselinin New York ve Washington DC'deki gösterim saatleri ve fragmanı:
 
7 ARALIK CUMARTESİ - WASHINGTON DC
ADRES: ARTISPHERE 1101 Wilson Boulevard Suite 932 Arlington, VA 22209
 
GÖSTERİM SAATLERİ:
5:00 PM (DOLU)
6:30 PM
8:00 PM
9:30 PM
 
8 ARALIK PAZAR - NEW YORK CITY
ADRES: Anthology Film Archives 32 2nd ave ( E2nd street) Entrance on 2nd street New York , NY 10003
 
GÖSTERİM SAATLERİ:
12:00 PM (DOLU)
01:20 PM
02:40 PM
04:00 PM