GEZİ AİLELERİ KAYSERİ’DE

GEZİ AİLELERİ KAYSERİ’DE

Gezi direnişinde çocuklarını kaybeden aileler Kayseri’de.

Kayseri’de yarın 3.’sü görülecek Ali İsmail Korkmaz davası öncesinde, Gezi olaylarında yakınlarını kaybeden Korkmaz, Sarısülük, Elvan, Cömert ve Atakan aileleri CHP Kayseri il örgütünün iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

KORKMAZ AİLESİNDEN TEPKİ

Evrensel gazetesinin haberine göre; yarın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek Ali İsmail Korkmaz davası öncesinde Kayseri'ye gelen anne Emel, baba Şahap Korkmaz ‘'Kayseri'ye adalet aramaya geldik” dedi. Gezi direnişi sırasında çocuklarını kaybeden aileler de Korkmaz Ailesi’ne destek vermek üzere Kayseri'ye geldi. Gazetecilere açıklama yapan baba Şahap Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz'ın beyin kanamasını fark etmeyerek eve gönderen ve ardından da Ali İsmail Korkmaz'a ölümüne sebep olan doktorun, polise 'ayağında travma var' diyerek rapor vermesine tepki gösterdi. Kaldıkları otel önünde gazetecilere açıklama yapan Emel Korkmaz yarınki duruşmadan adaletin çıkmasını beklediğini belirterek, “Her şey ortada adalet bekliyoruz” dedi.

Baba Şahap Korkmaz da polis memuruna verilen ve 1 yıl sonra ortaya çıkan raporla ilgili olarak, "Bunların hepsi düzmece. Olayın seyrini değiştirmeye yönelik böyle bir rapor 1 yıl sonra ortaya çıktı, bunu anlamak mümkün değil. Biz bu davada adaleti arıyoruz” diye konuştu.

CHP il Örgütü tarafından Melikgazi ilçesinde bağlarıyla bilinen Gesi’de verilen iftar yemeğine Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel, babası Şahap Korkmaz ve yakınları, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük’ün annesi Saykı Sarısülük, Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, kardeşi Adnan Cömert, Ahmet Atakan’ın babası Ali Atakan’da katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı