Gerici yazardan nağmeler: Erkek karısına tecavüz etmez'

Gerici yazardan nağmeler: Erkek karısına tecavüz etmez'

Gerici yazar Mehmet Şevket Eygi, bugünkü köşe yazısında insanlık dışı ifadelerle kadına şiddeti savundu, feminizm hakkında ise “sapık ideoloji” ifadesini kullandı. “Müslüman kadın dondurmayı inek gibi yalamaz" diyen Eygi, kız çocuklarının da okula gitmeme

Milli Gazete’de köşe yazıları yayınlanan gerici yazar Mehmet Şevket Eygi, bugünkü köşesinde feminizme karşı kadınların mücadele etmesi yönünde çağrıda bulundu. Kadına şiddeti savunan Eygi, “İslam Kız Mektepleri” açılmasını ve eğitimlerin çarşafla verilmesi gerektiğini savundu. Eygi’nin sözleri, gericilerin kadın düşmanlığını ve akıl dışılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

“Feminizm bozuk ve sapık bir ideoloji”
Yazısında “Erkekler ve kadınlar mutlak olarak eşit değildirler” diyen Eygi, feminizm hakkında, “Feminizm İslam’a aykırı, bozuk ve sapık bir ideolojidir” diyerek kadınların feminizme karşı mücadele etmesi gerektiğini söyleyerek çağrıda bulundu. Kadınların camiye gelmesini engellemediği için Diyanet İşleri Başkanlığını da “feminist” olmakla suçlayan Eygi, “M. Kemal Paşa, İsmet, askerî darbe generalleri zamanında bile bu kadar feministlik yapılmamıştı” dedi.

“Erkek karısına tecavüz etmiş sayılmaz”
Kadına şiddeti savunan Eygi, yazısında şu insanlık dışı ifadeleri de kullandı: “Bugünkü hukuk o hale gelmiştir ki evli bir erkeğin karısına tecavüzünden (!) bahsedilmektedir. Feministler buna karşı çıkıyorlar. Bir koca karısını azarladı diye ona ceza verilemez. Bugünkü evden uzaklaştırma cezaları yersizdir.”

“Öğretmenler çarşaflı olsun”
Kız çocuklarının okula gönderilmesine de karşı çıkan gerici yazar, “Kız çocuklarının eğitimi ve terbiyesi karma eğitimle olmaz. İlk iş laik eğitim vermeyen, İslamî eğitim veren “İslam Kız Mektepleri” açmaktır. Bu okullardaki bütün kızlar ve öğretmenler ya çarşaflı, ya bol başörtülü olmalıdır” dedi.

“Kadın dondurmayı inek gibi yalamaz”
Eygi, yazısında, “Terbiyeli ve medeni bir İslam hanımı yaz günlerinde elindeki bir külah dondurmayı sokakta meydanda inek gibi yalayarak dolaşamaz. İslam kadın ve kızları yabancıların yanında, sokaklarda, toplu taşıt vasıtalarında zilli, çıngıraklı kahkahalar atamaz. Genç kadın ve kızların erkeklere ilahi konseri vermeleri caiz değildir” ifadelerini de kullandı.