Gerekirse Camiyi Bile Yıkarız

Gerekirse Camiyi Bile Yıkarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,ODTÜ Ormanı'nda yapımı devam eden yol çalışmaları ile ilgili olarak, "Yol medeniyettir. Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini anlamazlar. Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, gider başka yerde inşa ederiz" dedi.
Başbakan Erdoğan, “İstanbul’da 3. Boğaz Köprüsü’nün temellerini attık. Birileri çıkıyor, yok şu kadar ağaç kesiliyor, yok şu kadar ağaç sökülüyor. Biz ammeye hizmet veriyoruz. Tüm insanlık bu köprüden istifade edecek. Oradan 200-300 bin ağaç sökersin. Bunların yerine 3 milyon, 5 milyon ağaç dikersin. Bizim Türkiye’de ne kadar ağaç diktiğimizi bilmeyenler şimdi nasıl olur da bir yerden engeller koyalım. Dünyaya sizin gözünüz kör be. Dünyada nerede neyin nasıl yapıldığından haberiniz yok” diye konuştu. 
Yolun medeniyet olduğunu belirten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: “ Yol uğruna her şey feda edilir . Yol medeniyettir. Ama medeni olmayanlar yolun kıymetini anlamazlar. Önünde cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz. Belediyeler bunun planını yapar. Uygulamaya da sokar. Birileri çıkıyor engelleme çalışıyor. Bütün yolsuzlukların mimarı CHP bunu engellemeye çalışıyor. Biz yol yaparız onlar yolsuzluk fark bu. Modern eşkıyalar yol kesiyor. Kim yolumuzu kesmeye çalışırsa o çelik irademizi görecektir. Bu yola böyle devam edeceğiz.”