GERÇEKSE; MURAT KARAYILAN'DAN VAHİM İDDİA

GERÇEKSE; MURAT KARAYILAN'DAN VAHİM İDDİA

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.

PKK'li Murat Karayılan, Dağlıca'daki saldırıda şehit olan bir uzman çavuşun cenazesinin kendilerinde olduğunu iddia etti.

GERÇEKSE ÇOK VAHİM BİR İDDİA

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.Cumhuriyet'in haberine göre, Yeni Özgür Politika'ya konuşan Karayılan, devletin cenaze töreni düzenlediği bir uzman çavuşun cenazesinin kendilerinde olduğunu öne sürdü.

EVRAKLAR TOLGA ARTUK'A AİT

"Orada (Dağlıca) yaşanan olay yalnızca bir mayının patlaması olayı değildir. Orada 5 gün boyunca kara çatışması oldu; geniş bir alanda cephe çatışması biçiminde savaş yaşandı; sonuç olarak Türk ordusu ilerleyemedi" diyen Karayılan, "Siviller gerillanın izniyle cenazeleri alıp devlete teslim etti. Hiç kimse teşekkür bile etmedi. Halen bir cenaze de (Tolga Artuk) gerilla alanında duruyor. Ama bu uzman çavuşun cenaze töreninin yapıldığı basına yansıdı. Halbuki cenazesi burada. En azından üzerinden çıkan evraklar Tolga Artuk’a ait.

CENAZEYE SAHİP ÇIKAN OLMADI

Biz bunu kamuoyuna da açıkladık ama cenazeye sahip çıkan olmadı. Bazı STK’ler gelirse bu cenazeyi verebiliriz; götürüp ailesine teslim edebilirler ve DNA tespiti yapılabilir. Ama Türk devleti Artuk’un cenaze töreninin yapıldığını basına yansıttı. Demek ki gömülen ya başka birinin cenazesi, ya da boş tabutu gömdüler. Zaten o çatışmada çok sayıda ölü vardı ama sadece kendilerine verdiğimiz 16 kişiyi ilan ettiler" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı