Gerçek Ölü Sayısı Kaç?

Gerçek Ölü Sayısı Kaç?

KAMUOYU RESMİ AÇIKLAMALARA GÜVENMİYOR

GERÇEK ÖLÜ SAYISI KAÇ

Cuma Hikmet
Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırı olayında ajanslardan yapılan son açıklamaya göre resmi sayı 49'a yükseldi. Sürdürülen enkaz arama çalışmalarında bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Ancak ölü sayısı konusunda sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bambaşka rakamlar telfafuz ediliyor. Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımlarda ölü sayısının 100 ün üzerinde olduğu listeler yayınlanıyor. Yayınlanan bu listelerde paylaşımcılar çok ilginç ironilerde yapıyorlar. Bir paylaşımcının paylaştığı şu cümle çok ilginç. "FENERBAHÇE 2- GALATASARAY 1- REYHANLI" 177 şeklinde.

ÖLÜ SAYISINDA FARKLI RAKAMLAR NEDEN ÇIKIYOR

Ölü sayısının birbirinden çok farklı rakamların ortalıkta dolaşmasının bir kaç nedeni var. Sosyal medya da ünlü haber kuruluşlarına atıf yapaılarak telafuz edilen yüksek ölü rakamlarına referans verilen ünlü ajanslarda yaptığımız araştırmada, sosyal medyada verilen yüksek rakamlı bilgilerin asılsız olduğu ortaya çıkıyor. Bu konuda ise en cok BBC nin adı kullanılıyor. oysa BBC olayın başıondan beri bu konuda çok titiz ve gerçekci rakamlar vermişti. Sosyal medyada dönen bu bilgilerin daha çok provakasyon amaçlı olduğu anlaşılıyor.

KAMUOYU RESMİ AÇIKLAMALARA GÜVENMİYOR

Kamu oyu bu konularda yapılan resmi açıklamalara itibar etmiyor. Özellikle AKP iktidarının 10 yıllık geçmişinde yaşadıkları deneyimden ve uygulanan sansürlerden dolayı, yapılan resmi açıklamalar yurttaşları tatmin etmiyor. Bu nedenle sosyal medya da duydukları provokasyon amaçlı her türlü kirli bilgiden etkilenebiliyorlar. Hızla yayılan bu kirli bilgiler kamuoyu tarafından gerçekmiş gibi algılanıyor.

AJANSLARDAN GELEN SON ÖLÜ SAYISI BİLGİSİ NE?

DHA'nın az önce verdiği habere göre reyhanlı vahşetinde kaybedilen can sayısı 49'a yükseldi.
Reyhanlı'daki ikinci patlamanın olduğu PTT binası enkazında, saat 09.00 sıralarında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 
Ekipler tarafından enkaz altından çıkarılan kişinin cenazesi Reyhanlı Devlet Hastanesi morguna götürüldü. 
Kurtarma ekiplerinin, çevrede ve enkaz altında kayıp kişilerin olabileceği ihtimali üzerine yaptığı çalışmada, PTT binası yakınındaki kanalizasyon çukurunda da 2 ceset olduğunu belirledi. Arama kurtarma ve itfaiye ekipleri, rögar kapağını açarak yaptıkları çalışmayla, cesetleri güçlükle çıkardı. Bugün bulunan 3 kişinin cesediyle birlikte, patlamalarda ölen sayısı da 49'a yükseldi.