GENELKURMAY'DAN YARALI ASKER OLAYINA FLAŞ AÇIKLAMA

GENELKURMAY'DAN YARALI ASKER OLAYINA FLAŞ AÇIKLAMA

Başbakan Davutoğlu, " Demirtaş yalan söylüyor," şeklinde yanıt vermişti. Genel Kurmay başkanlığı sitemizde görüntüleri de yayınlanan yaralı askerlerin dağ eteğinden siviller tarafından taşınması olayına açıklık getirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı Diyadin Yukarıtütek köyü bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma ile ilgili açıklama yaptı. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Başbakan Davutoğlu arasında sert polemiklere neden olan, Ağrı'nın Diyadin İlçesinde yaşanan çatışmaya ilişkin yeni bir gelişme oldu.

DAVUTOĞLU YALANLADI GENELKURMAY DOĞRULADI

OrtayA atılan iddialar ve görüntülerde yaralanan askerlere bölgedeki vatandaşların yardım ettiği, çatışmaların arasına canlı kalkan olarak girerek sonlandırdığı medyada yer almıştı. Selahattin Demirtaş tarafından paylaşılan ilk fotoğrafların ve açıklamanın ardından ise, Başbakan Davutoğlu, " Demirtaş yalan söylüyor,"  şeklinde yanıt vermişti. Genel Kurmay başkanlığı sitemizde görüntüleri de yayınlanan yaralı askerlerin dağ eteğinden siviller tarafından taşınması olayına açıklık getirdi.

İŞTE GENEL KURMAY BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Açıklamada, "11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir. Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz" denildi.

İŞTE İLK KEZ SİTEMİZDE YAYINLANAN O GÖRÜNTÜLER

 

Kaynak:Haber Kaynağı