GENELKURMAY'DAN TOPLU SALDIRI AÇIKLAMASI

GENELKURMAY'DAN TOPLU SALDIRI AÇIKLAMASI

Genelkurmay başkanlığı internet sitesinden düzenli olarak yaptığı saldırı ve çatışma açıklamalarını artık toplu olarak yapmaya başladı. İşte 4 ayrı saldırı açıklaması

ARTIK SALDIRILARI TOPLU AÇIKLIYORLAR

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle; "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Muş / Varto İlçesinde Varto çıkışı TOKİ bölgesinde yol kesilmiş olup olaya müdahale eden Emniyet Müdürlüğü ekiplerine uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

Yapılan silahlı saldırıya güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmiş olup, söz konusu saldırıda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Mardin / Dargeçit Bostanlı Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, söz konusu saldırıda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

HATAY

Bölücü Terör Örgütü mensubu dört-beş terörist tarafından, Hatay / Belen İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasına uzun namlulu silahlar ile taciz ateşinde bulunulmuştur. Yapılan taciz ateşine unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, söz konusu taciz ateşinde herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

IĞDIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Iğdır / Merkez Korhan Jandarma Karakol Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saat 16.25’te üç-dört ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla ikinci bir saldırı daha düzenlenmiştir. Yapılan her iki silahlı saldırıya da unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, bir personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personel helikopter ile Iğdır Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olay üzerine Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, teröristlerin bulunduğu bölge ateş altına alınmıştır. Bölgeye bir adet taarruz helikopter kolu ile bir adet Jandarma Özel Harekât Timi de sevk edilmiştir

Kaynak:Haber Kaynağı