Genelkurmay'dan Şok Yasak

Genelkurmay'dan Şok Yasak

Genelkurmay Başkanlığı'ndan TEMAD Başkanına Orduevi yasağı..

 GENELKURMAY YASAK MI KOYDU? 

Dede Ersel AKSU

Emekli Astsubayların sosyal medyadaki önemli toplanma noktalarından olan "PES" grubunda ve  "İlerici Emekli Assubaylar" sayfasında,  Genelkurmay Başkanlığınca, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı, Ahmet KESER'in 6 ay süre ile orduevlerine giriş yasağı konulduğu duyuruldu. 


YASAK KARARINI DUYAN EMEKLİ ASTSUBAYLARDAN SERT TEPKİ

Yasak kararının  sosyal medyada duyulması üzerine sosyal medyada emekli astsubaylar ve TEMAD üyeleri çok sert tepki verdi.  Olayı proteto eden emekli astsubaylar, Orduevi yasağına karşılık, kendilerinin TEMAD Başkanının geldiği her ilde en lüks otelde  ağırlamaya hazır olduklarını belirttiler. 

"BU İŞYERİNDE YAS VAR"

TEMAD genel Başkanlığı son dönemde artan intihar olayları ve Kıbrıs'ta bir astsubayın mobinge uğraması nedeniyle 2, 3, 4 Aralık 2013 tarihleri arasında üç gün süre ile hiçbir askeri ve sosyal tesislerden istifade etmeme ve yemek yememe kararı almıştı.

MAHKEMEYE VERİLDİ

TEMAD Başkanı Ahmet KESER  hakkında 2012 yılında, çıktığı TV. programlarında astsubayların özlük hakları ve sistemdeki çarpıklıkları dile getirmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanlığınca dava açılmak istenmiş,  ancak C.Başsavcılığı  dosyayı takipsizlikle kapatmıştı.
 
BAŞKA BİR EMEKLİ ASTSUBAYA 3 YIL  GİRİŞ YASAĞI VERİLMİŞTİ

1 Mayıs 2013 günü Ankara Tandoğan Orduevine elimde kapalı olarak bulunan Türk Bayrağı ile alınmaması olayını  5 Mayıs 2013’te Aydınlık Gazetesinde gündeme getiren emekli astsubay Sabahattin Ünal'a  3 yıl orduevine giriş yasağı verilmiş olduğu öğrenilmişti. 

GENELKURMAY  E-MUTIRA VERDİ!

TEMAD Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin  televizyonlara çıkıp,  sorunlarını çok net şekilde kamuoyuna aktarılmasından rahatsız olan Genelkurmay Başkanlığı, 4 Mayıs 2012 tarihinde, kendi internet sitesinden E- Muhtıra yayınlamıştı. 

E- Muhtıranın ters tepmesi ve siyasetçilerin tepki göstermesi üzerine e- muhtıra Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden kaldırılmıştı. 

İşte o E-Muhtıra :


HaberArtıTürk/Özel