GENELKURMAY'DAN PKK AÇIKLAMASI

GENELKURMAY'DAN PKK AÇIKLAMASI

Genelkurmay başkanlığı İnternet sitesinden yine PKK'lıların Güneydoğuda yaptıkları Gasp ve Soygun açıklaması yaptı.

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak'ta silahlı PKK'lıların vatandaşların av tüfeği, nüfus cüzdanı ve cep telefonunu gasp ettiklerini açıkladı.Bu ve buna benzer duyuruları çeşitli medya organlarında eleştirilen Genelkurmay açıklaması şöyle;

2 PKK'LI TELEFON VE TÜFEKLERİ GASP ETMİŞ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Şırnak'ın Silopi İlçesi kırsalında odun toplamaya giden vatandaşların yanına silahlı 2 PKK'lının geldiği belirtilerek, "Bölücü terör örgütü mensupları, 'Burada odun toplamanın yasak olduğunu bilmiyor musunuz?' diyerek, araçlarında arama yapmış ve vatandaşlara ait bir adet av tüfeği, iki adet nüfus cüzdanı ile bir adet cep telefonunu gasp etmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla operasyon icra edilmiş ve adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

ELEŞTİRİLERE NEDEN OLAN YÖNTEM

Genelkurmay başkanlığının son aylarda uygulamaya başladığı "İnternet Sitesinden Güneydoğu olayları açıklaması"  daha öncede eleştirilere neden olmuştu Sosyal medyada ve çeşitli yayın organlarında yer alan eleştirilerde. "Genelkurmay Başkanlığı İlan panosu" şeklinde eleştirilen internet sitesi açıklamaları tepki çekmişti. Vatandaşlar sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda "Genelkurmay sitesinden PKK'lıları yakaladık, silahlarını aldık etkisiz bıraktık" açıklamaları beklediklerini yazarak TSK'yı eleştiriyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı