GENELKURMAY'DAN PKK AÇIKLAMASI

GENELKURMAY'DAN PKK AÇIKLAMASI

Bitlis'in Tatvan İlçesi Geçitbaşı Köyü yakınlarında, telefon direğine bağlanıp PKK'tarafından kurşunlanarak öldürülen Nihat Çaprak cesedi bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, Bitlis'in Tatvan İlçesi Geçitbaşı Köyü yakınlarında, telefon direğine bağlanıp kurşunlanarak öldürülen geçici köy korucusu Nihat Çaprak ile açıklama yaptı.Olaya ilşkin çeşitli çevrelerin "devlet korucuya sahip çıkmıyor" eleştirilerine bir yanıt niteliği taşıdığı sanılan açıklama şöyle.

GÖZÜ DÖNMÜŞ CANİLER

Açıklamada, "Bölücü teröristler tarafından, 12 Eylül 2014 tarihinde kaçırılan Köy Korucumuz Nihat Çaprak, 26 Ekim 2014 tarihinde saat 07.30'da, Bitlis ili Merkez ilçe Geçitbaşı köyü mülkî sınırları içinde bir elektrik direğine bağlanarak, baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilmek suretiyle şehit edilmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş, caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Köy Korucularımıza sabırlar diliyoruz" denildi.

DİREĞE BAĞLAYIP İŞKENCE ETTİLER VE KURŞUNA DİZDİLER

Bitlis'in Tatvan İlçesi Geçitbaşı Köyü yakınlarında, telefon direğine bağlanıp PKK'tarafından kurşunlanarak öldürülen Nihat Çaprak cesedi bulundu

Tatvan ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hizan karayolu üzerindeki Geçitbaşı Köyü yakınlarıda telefon direğine bağlı bir ceset görenler jandarmaya haber verdi. Gelen jandarma ekipleri, uzun namlulu silahla taranarak öldürüldüğü belirlenen Nihat Çaprak’ın cenazesini ambulansla Tatvan Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

OLAYI GENEL KURMAY DUYURMUŞTU

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 10-15 kişilik bir terörist grup tarafından 12 Eylül günü kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak’un şehit edildiğini bildirdi.
Genelkurmay’dan önemli yurtiçi olaylara ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede, “12 Eylül 2014′te Bitlis merkez İlçesi Aşağıölek Köyü Arasuni Tepe mevkiinde kaçırılan geçici köy korucusu Nihat Çaprak, Bitlis Merkez ilçe Geçitbaşı köyü mülkî sınırları içerisinde, bir elektrik direğine bağlanarak, baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilmek suretiyle şehit edilmiştir.” denildi.
Olay hakkında Bitlis İlçe Jandarma Komutanlığı’nca başlatılan adli tahkikatın devam ettiği, Şehit Geçici Köy Korucusu Nihat Çaprak’ın cenazesinin otopsi için Bitlis Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği ifade edildi.

Aylar önce basına açıklama yapan Geçici Köy Korucuları Federasyonu Genel Koordinatörü Ata Altın, PKK'nın hazırladığı infaz listesinde adları yer alan korucuların öldürüldüğünü ve ölüm tehditleri aldıklarını söylemişti.

Altın,"Arkadaşımızın evine taş atılıyor. O da silahını alıp dışarı çıktığı sırada saldırılıyor ve şehit ediliyor. Olayı PKK'nın yaptığını biliyoruz" dedi. Çözüm sürecinin başlangıcından bu yana geçici köy korucularının PKK tarafından şehit edilmeye devam ettiğini söyledi.
Altın, "Evlerimize ölüm tehditi içerikli mektuplar gönderiliyor. Bu mektuplarda, 'çözüm süreci olumlu bile sonuçlansa öldürüleceksiniz' deniyor. Son olarak bir arkadaşımızın evine üzerinde, 'HPG Botan Saha Komutanlığı' damgalı bir tehdit mektubu bırakıldı" dedi.

PKK'nın Elinde İnfaz listeleri Var

PKK'nın bölgedeki illerde koruculara yönelik infaz listeleri hazırladıkları yönünde bilgilere ulaştıklarını söyleyen Altın, şunları kaydetti:
"Emniyet birimlerinde bu kapsamda arkadaşlarımızı dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Şehit edilen 6 arkadaşımızın isimleri de bu infaz listelerinde bulunuyordu. Arkadaşlarımız hava karardıktan sonra evlerinden çıkamıyorlar. Gece ise evlerinde nöbet tutuyorlar. Silahların sustuğu ve demokratik adımların atıldığı çözüm sürecinde arkadaşlarımız adeta evlerinde hapis hayatı yaşıyor. Çocukları ve aileleri tehdit altında yaşamlarını sürdürüyorlar. Korucular genellikle birbirlerinden fiziki anlamda kopuk yaşıyorlar. Arkadaşlarımızın güvenlik için bir araya toplanmalarının sağlanması gerekiyor. Lojman benzeri alanlar tahsis edilmeli."

Hükümet sessiz kaldı

Hükümetin öldürülen korucular hakkında hiçbir açıklama yapmadığını belirten Altın, "Hükümetimiz maalesef sessiz kaldı. Bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Devletimizin korucularımıza sahip çıkmasını istiyoruz. PKK'ya neden silahların sustuğu bir dönemde koruculara saldırdığının nedeni sorulmalı" dedi. Altın, korucuların çözüm sürecine başından bu yana destek verdiklerini de sözlerine ekledi.

Bölgede Görev Yapan Emniyet Mensuplarının Listesi Var 

Son zamanlarda basında çıkan haberler,bölgede görev yapmış ve yapmakta olan terörle mücadele ekiplerinin isimlerininde terör örgütü PKK'nın eline geçtiği yönünde.

Kaynak:Haber Kaynağı