GENELKURMAY'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

GENELKURMAY'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Yapılan bu tespit üzerine, olay bölgesine Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı bir MYKU intikal ederek şahıslara 'Dur' ikazında bulunmuştur

GENELKURMAY Başkanlığı, sınırda görev yapan askerlerin üzerine Suriye tarafından Kalaşnikof tüfeklerle ateş açıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından birinci derece askeri yasak bölgede, Suriye'den Türkiye'ye akaryakıt kaçakçılığı hazırlığı içerisinde olan 7 adet yakıt dolu tanker ve tankerlerin emniyetini alan 8 silahlı şahıs tespit edilmiştir. Yapılan bu tespit üzerine, olay bölgesine Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı bir MYKU intikal ederek şahıslara 'Dur' ikazında bulunmuştur. İkaza uyulmaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmış ancak ikazlara ve uyarı ateşine uymayan grup tarafından unsurlarımıza kaleşnikof piyade tüfeği ile hedef gözetmeksizin ateş edilmiştir. Açılan ateşe, MYKU personeli tarafından derhal ve misli ile ateşle karşılık verilmiştir. Ateşle verilen karşılık üzerine, bahse konu grup, ormanlık bölgede Suriye istikametine kaçarak gözden kaybolmuştur. Bölgedeki akaryakıt kaçakçılığı girişimi önlenmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı