GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

"MİT de dahil tüm kurumlar fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor"

"KİLİS’te kaçak geçişleri engellemek isterken sınırı geçtikten sonra bir daha kendisinden 5 gündür haber alınamayan Kilis Öncü Hudut Karakol Komutanlığı'nda görevli astsubay Özgür Ö. ile ilgili Genelkurmay'dan açıklama geldi.
Kaybolan astsubayla ilgili CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanlığı, "IŞİD'in kaçırdığına dair net bir bilgi yok" dedi.

TAHKİKAT DEVAM EDİYOR" DENİLDİ

Astsubay Özgür Ö.'den haber alınamadığını, tahkikatın çok yönlü devam ettiğini belirten Genelkurmay, "MİT de dahil tüm kurumlar fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, özel kuvvetler ya da başka bir birliğin sınır ötesi operasyon yapmadığını da açıkladı.

Astsubayın nasıl kaybolduğu ise belirsizliğini koruyor. Genelkurmay Başkanlığı IŞİD'in kaçırdığına dair net bilgi bulunmadığını söyledi.

OLAYI EN KAPSAMLI ŞEKİLDE HABER ARTI TÜRK VERMİŞTİ

Suriye sınırındaki Öncü Hudut Karokolu Komutanı Özgür Örs adlı kayıp astsubayın, terör örgütü IŞİD tarafından pusu kurularak kaçırıldığı ihtimali ağırlık kazandı

Komutanın kaçırılmasıyla ilgili olarak devletin resmi organları suskun kalmayı tercih ederken, milliyet astsubayın resmi olarak açıklanmayan ismine ulaştı. Türkiye üzerinden Suriye'ye geçiş yapmaya çalışan son 15 gün içinde 70 dolayında militanı yakalayan karakolun komutanı olan astsubayın hangi amaçla kaçırıldığı konusu bir muammaya dönüştü.

ilgili-haber-kopru-fontu-086.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı