GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 3 ASKER ŞEHİT

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 3 ASKER ŞEHİT

Diyarbakır Sur'da 3 asker şehit

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar bugün de devam ederken 3 asker şehit düştü

6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'nde bugün saat 11.30'dan itibaren 5 mahalle ve 1 caddede daha sokağa çıkma yasağı getirildi ve operasyonlar yoğunlaştı.

3 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Sur'da bugün bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 polis memuru ile roketatarlı düzenlediği saldırıda 6 asker olmak üzere 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çatışma bölgesinden alınarak, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 3 asker doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 3 ASKER ŞEHİT

Diyarbakır'da yaşanan çatışma sonrası TSK şu açıklamayı yaptı:
"27 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu dördü ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımızdan üçü kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır."

Kaynak:Haber Kaynağı