GENELKURMAY'DAN 3 ŞEHİT 12 YARALI ASKER AÇIKLAMASI

GENELKURMAY'DAN 3 ŞEHİT 12 YARALI ASKER AÇIKLAMASI

Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Fatih Kışlasına, oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine getirilerek...

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde operasyona çıkan askerlerin üzerine yıldırım düşmesi sonucu 3 asker şehit olurken 12 asker de yaralandı. Olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle denildi: '22 Ekim 2015 tarihinde saat 15.30'da Hakkâri Yüksekova bölgesinde operasyon icra eden unsurlarımızın üzerine yıldırım düşmesi sonucu kahraman 3 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 12 silah arkadaşımız ise hastanede ayakta tedavileri yapılarak müşahade altında tutulmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; olay nedeniyle ayakta tedavi gören kahraman silah arkadaşlarımıza şifalar temenni ediyoruz.'

2 GÜN ÖNCE EL BOMBASI KAZASINDA 3 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

7 Haziran seçimleri öncesinde sık sık yazanan ve çoğu Güneydoğuda görev yapan asker ve polislerin şehit olduğu kuşkulu kazalar yeniden başladı. Önceki gün kazara patladığı öne sürülen el bombası yüzünden 3 asker şehit olmuştu. Bu gün de yapılan açıklamaya göre çok sayıda askerimizin şehit olduğu Hakkari Dağlıca bölgesinde 4 asker birden yıldırım düşme iddiası ile şehit oldu. 11 Askerimizinde yaralandığı bilgisi var. Olayın meydana geliş biçimine dair hiç bir ayrıntı henüz yok. TSK'dan henüz bir açıklama gelmedi.

YARALI ASKERLER HAKKARİ'DE

Yüksekova Dağlıca'da yıldırım düşmesi sonucu yaralanan askerler helikopterle Hakkari'ye getirildi. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Fatih Kışlasına, oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı