GENELKURMAY SAVUNMA BAKANINI YALANLADI

GENELKURMAY SAVUNMA BAKANINI YALANLADI

Genel Kurmay Başkanlığı 'İHA diyen de var, uçak diyen de oldu ancak şu an da bizzat bana iletilen bilgi helikopter olduğu şeklindedir. diyen Bakanı yalanladı.

'İHA diyen de var, uçak diyen de oldu ancak şu an da bizzat bana iletilen bilgi helikopter olduğu şeklindedir. Diye Sivas'ta gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı Genelkurmay Başkanlığı sitesi 1 saat sonra yalanladı. Bakan büyük bir gururla "Helikopter düşürdük" şeklinde açıklama yapmıştı. Siyasi gözlemciler Genelkurmay'ın AKP'nin seçim shovlarına TSK'yı alet etmesinden büyük rahatsızlık duyuyor şekline yorum yapıyor.İşte Genelkurmay'ın helikopterden bahsetmediği yazılı açıklaması.

BAKAN BİLE BİLE YALAN SÖYLEDİ İDDİALARI

Bir başka yorum ise Bakan Yılmaz'ın bu hatayı yalanlanacağınıu bile bile yapmış olduğu yönünde. Çünkü AKP'ye yakın medya açıklamanın ardından büyük bir "helikopter düşürdük" yaygarası koparan AKP Medyası, Genelkurmay'ın bu açıklamasını vermeyip yalan propogandayı hedefine ulaştırmış oldu.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen Suriye hava aracı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada hava aracının Suriye topraklarına düştüğü belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı Hatay'ın Altınözü ilçesinin güneyinde düşürülen Suriye'ye ait hava aracı ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesine konulan açıklamada şu ifadelere yer verildi: '16 Mayıs 2015 tarihinde saat 14.04’te, Suriye’ye ait bir hava aracının, (Hatay Altınözü güneyinde) Kuyubaşı istikametinde Türk hava sahasını ihlal ettiği tespit edilmiştir.

Olay üzerine Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan 2 F-16 uçağımız bölgeye yönlendirilmiş ve söz konusu hava aracına müdahale edilerek hava aracı etkisiz hale getirilmiştir. Araç Suriye topraklarına düşmüştür.'

Sivas'ta açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye sınırında devriye görevini yapan Türk savaş uçaklarının angajman kurallarını ihlal eden ve Türkiye sınırına yaklaşan bir Suriye helikopterini düşürdüğünü doğruladı.

VERİLEN GÖREVİ YAPTILAR

Bakanı Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Öncelikle Silahlı Kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Aziz milletimizin de gurur duyması lazım. Hava kuvvetleri komutanımızla ve hava kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Kendilerine verilen görevi hakkıyla yerine getiriyorlar. Nedir görevleri. Türk vatanını, Türk sınırlarını koruyacak.

5 DAKİKA SÜREYLE ANGAJMAN KURALLARINI İHLAL ETTİLER

Hiçbir ihale fırsat vermeyecek. Bugün 14.04 sularında öğleden sonra Cilvegözü’nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüş durumdadır. Dolayısıyla ben hakkıyla görevini yapan, sınırlarımızı ihlale eden Suriye güçlerine karşı gereken tepkiyi gösteren silahlı kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Pilotlarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Aziz milletimiz şundan emin olsun, silahlı kuvvetlerimiz Türk milletinin hak ve hukukunu korumak için 24 saat görev başındadır. Bundan sonra da görevi başında olmaya devam edecektir. Bu hükümetimizin kararlılığını silahlı kuvvetlere de yansımasıdır" dedi.

'BANA GELEN BİLGİ HELİKOPTER'

Düşürülen hava aracının İHA olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise, 'İHA diyen de var, uçak diyen de oldu ancak şu an da bizzat bana iletilen bilgi helikopter olduğu şeklindedir. Ben kahraman pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum ve hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı